«Βαλσάροντας με την Υβόν Ντε Κάρλο»

Το νέο βιβλίο του Δημοσθένη Ματάλα

Τετάρτη, 27 Ιανουάριος 2021 12:22 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Βαλσάροντας με την Υβόν Ντε Κάρλο»

Στα ράφια των βιβλιοπωλείων βρίσκεται το νέο βιβλίο του Δημοσθένη Ματάλα με τίτλο: «Βαλσάροντας με την Υβόν Ντε Κάρλο»

Έξι και μια ιστορίες που ξεκινούν από τη μεταπολεμική Ελλάδα και φτάνουν μέχρι τις μέρες μας. Στο επίκεντρο, οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας και τα πάθη τους, άλλοτε μέσα από τα μάτια ενός εφήβου και άλλοτε μέσα από το έμπειρο βλέμμα ενός ενήλικα. Έξι και μία ιστορίες για τις επιθυμίες και τις διαψεύσεις. Έξι και μια ιστορίες για τον χρόνο που κυλά αδυσώπητος. 

Το νέο βιβλίο του Σπαρτιάτη Δημοσθένη Ματάλα, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.

 

people 0005 1300  Ο Δημοσθένης Α. Ματάλας γεννήθηκε και ζει στη Σπάρτη, όπου τελείωσε το δημοτικό σχολείο. Φοίτησε τα τρία πρώτα χρόνια των γυμνασιακών του σπουδών στο Εθνικό   Εκπαιδευτήριο Αναβρύτων στην Αθήνα και τα επόμενα τρία στο γυμνάσιο Σπάρτης. Σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και άσκησε το επάγγελμα του   δικηγόρου στο Πρωτοδικείο Σπάρτης μέχρι το 2008.

  Στο μεσοδιάστημα εξελέγη για τέσσερις συνεχόμενες τετραετίες (1987-2002) δήμαρχος Σπαρτιατών.
  Άρθρα και κείμενά του έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά και εφημερίδες της Σπάρτης.

Μια σειρά από χρονογραφήματά του, δημοσιευμένα σε εφημερίδες της πόλης του, εκδόθηκαν το 2002 σε μικρό τόμο από την Πνευματική Εστία Σπάρτης (εκδόσεις ΙΔΙΟΜΟΡΦΗ) με τίτλο Επικαιρότητες και ανεπικαιρότητες. Οι εκδόσεις Κέδρος εξέδωσαν τις συλλογές διηγημάτων του Η συμμορία της Μαρμαρένιας Βρύσης (2017) και Βαλσάροντας με την Υβόν ντε Κάρλο (2021).

 

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών