«Δημοσιογραφικός λόγος και πολιτισμός»

Διαδικτυακή ομιλία

Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021 11:58 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Δημοσιογραφικός λόγος και πολιτισμός»

Στο πλαίσιο των δωρεάν διαδικτυακών εκδηλώσεων του Εργαστηρίου Διαχρονικής Μελέτης της Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας, για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, την Παρασκευή 23 Απριλίου και ώρα 7:00 μμ θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή ομιλία με θέμα «Δημοσιογραφικός λόγος και πολιτισμός», με τη χρήση της πλατφόρμας Zoom.

Ομιλητές στην διαδικτυακή εκδήλωση θα είναι οι:
- Μαίρη Αδαμοπούλου, δημοσιογράφος
- Πόλυ Κρημνιώτη, δημοσιογράφος
 
Σύντομα βιογραφικά
H Μαίρη Αδαμοπούλου είναι δημοσιογράφος στο πολιτιστικό τμήμα της εφημερίδας Τα Νέα. Έχει σπουδάσει Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών με ειδίκευση στην Κλασική Γλυπτική από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εργαστεί στο Υπουργείο Πολιτισμού, στην Αρχαιολογική Εταιρεία και στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, ενώ τα τελευταία 21 χρόνια εργάζεται στην πιο πάνω εφημερίδα καλύπτοντας θέματα του Υπουργείου Πολιτισμού ως διαπιστευμένη συντάκτρια, καθώς και αρχαιολογικά, εικαστικά και ελεύθερα θέματα σχετικά με τον χώρο του Πολιτισμού. Παράλληλα έχει ασχοληθεί με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση και συνεργάζεται ως υπεύθυνη Τύπου σε μεγάλες εικαστικές και αθλητικές διοργανώσεις. Μιλά αγγλικά, ιταλικά και ισπανικά.

Η Πόλυ Κρημνιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Με σπουδές στη δημοσιογραφία, τον ευρωπαϊκό και ελληνικό πολιτισμό, επικεντρώνει τη δημοσιογραφική της δραστηριότητα στον πολιτισμό και ειδικότερα στην πολιτιστική πολιτική και διαχείριση, το βιβλίο, την ιστορία, τα πνευματικά, αισθητικά και ιδεολογικά ρεύματα. Εργάζεται στην εφημερίδα Αυγή όπου είναι αρχισυντάκτρια του Πολιτιστικού Τμήματος. Έχει  εργαστεί  στην ΕΡΤ, στη σύνταξη ειδήσεων αλλά και ως παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών και αρχισυντάκτρια σε τηλεοπτικές εκπομπές για τον πολιτισμό. Έχει συνεργαστεί με εφημερίδες, λογοτεχνικά και ιστορικά περιοδικά αλλά και ως υπεύθυνη Τύπου σε μεγάλους πολιτιστικούς οργανισμούς (Εθνικό Θέατρο, Φεστιβάλ Αθηνών κ.α.). Έχει επιμεληθεί λογοτεχνικές, δοκιμιακές και δημοσιογραφικές εκδόσεις.

Η δήλωση συμμετοχής, για συμπληρωματικές εγγραφές στις διαδικτυακές εκδηλώσεις, θα είναι διαθέσιμη εδώ, από 12/4 έως 20/4/2021, προκειμένου να σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο σχετικός σύνδεσμος σε όσους δεν έχουν ήδη εγγραφεί.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών