Θερινό σινεμά σε Σπάρτη ή Γύθειο; Δίλημμα με έναν «νικητή»

Μητράκος: «Να βοηθήσει ο Δ. Σπάρτης»

Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021 13:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Θερινό σινεμά σε Σπάρτη ή Γύθειο; Δίλημμα με έναν «νικητή»

Για το εγχείρημα δημιουργίας θερινού κινηματογράφου στη Σπάρτη, αλλά και την «εναλλακτική» προοπτική του Γυθείου, ενημερώνει ο κ. Βαγγέλης Μητράκος.

Σε παρέμβασή του αναφέρει τα εξής: «Θερινό σινεμά στη Σπάρτη προσπαθεί να δημιουργήσει ο κινηματογραφάνθρωπος Αλέκος Οικονομάκος, (ΚΡΑΝΑΗ Γυθείου – ΑΝΕΣΙΣ Σπάρτης – CINEMA CENTER), αλλά μέχρι στιγμής οι προσπάθειές του μέσω του Δήμου Σπάρτης, ιδιωτών και υπηρεσιών δεν έχουν ευοδωθεί και είναι έτοιμος να ενδώσει στην πρόσκληση του δημάρχου Αν. Μάνης, Πέτρου Ανδρεάκου, να υλοποιήσει εκεί την προσπάθειά του με την καθοριστική στήριξη και συνδρομή του δήμου.

Πριν αυτό συμβεί και άλλη μια ευκαιρία για τη Σπάρτη “πετάξει” αλλού, θα ήταν καλό ο δήμαρχος Σπάρτης και οι αρμόδιοι αυτοδιοικητικοί να συνεργαστούν άμεσα και ουσιαστικά με τον Αλέκο Οικονομάκο, ώστε από κοινού να αναζητήσουν τη δυνατότητα, τον χώρο και τον τρόπο υλοποίησης αυτής της προσπάθειας.

Ο κινηματογράφος παράγει Πολιτισμό, δίνει προστιθέμενη αξία σε μια πόλη, συμβάλλει στην συνολική της ανάπτυξη και αναβαθμίζει την ποιότητα και τον τρόπο ζωής της τοπικής κοινωνίας.

Η Σπάρτη έχει “θρηνήσει” στο παρελθόν την απώλεια δυο κινηματογράφων (ΑΝΕΣΙΣ, ΡΟΔΟΝ) για τους οποίους είχε δοθεί δυνατότητα στον Δήμο Σπάρτης να αποκτήσει αλλά παρήλθε ανεκμετάλλευτη.  

Αυτή τη φορά ο Δήμος Σπάρτης ας αξιοποιήσει την ευκαιρία που του δίνεται, για να αποκτήσει η πόλη ένα θερινό σινεμά που τόσο λείπει στα καλοκαίρια της», καταλήγει ο Ευ. Μητράκος.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti