«Ξεχωριστή θέση ο Δ. Σπάρτης στην Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά»

Μήνυμα Γ. Ζαχαράκη για Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών

Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2021 14:40 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Ξεχωριστή θέση ο Δ. Σπάρτης στην Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά»

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών έχει ορισθεί από την UNESCO (Εκπαιδευτικός Επιστημονικός και Πολιτιστικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών) να εορτάζεται στις 18 Απριλίου κάθε έτους. Όπως αναφέρει σε μήνυμά της η αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης & Κοινωνικής Πολιτικής Δ. Σπάρτης, Γεωργία Ζαχαράκη-Αναστασοπούλου, η συγκεκριμένη Ημέρα «έχει ως κύριο στόχο την ανάδειξη και διατήρηση του υλικού και άυλου πολιτιστικού φορτίου που κληροδοτήθηκε στις επόμενες γενεές και το οποίο με την συνδρομή μας, παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο και μας υπενθυμίζει την ιστορική μας ταυτότητα μέσα στους αιώνες».

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, «ο Δήμος Σπάρτης κατέχει ξεχωριστή θέση στο τοπίο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς αφού φιλοξενεί μνημεία από όλες τις περιόδους της ιστορικής πορείας της πόλεως μέσα στον χρόνο και αποτελεί το χαρακτηριστικότερο ιστορικό κράμα του αρχαίου κλέους, της Βυζαντινής κληρονομιάς καθώς και της νεότερης ιστορίας της πόλεως, γεγονός που την καθιστά ιστορικό σταυροδρόμι συνάντησης των σπουδαιότερων περιόδων της Ελληνικής Ιστορίας.

Ως αντιδήμαρχος Τουρισμού και Κοινωνικής Πολιτικής, θα ήθελα με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 Χρόνων από την επέτειο της Εθνικής Ανεξαρτησίας, να σταθώ στην Καστροπολιτεία του Μυστρά, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Εμβέλειας, προστατευόμενο από την UNESCO από το 1989. Ο ιερός αυτός τόπος, στον οποίο και έλαβε χώρα η στέψη του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα, Κωνσταντίνου ΙΑ Παλαιολόγου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σε επισκεψιμότητα μνημεία της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η περαιτέρω τουριστική προβολή του παγκοσμίου αυτού μνημείου καθώς και των άλλων ιστορικών μνημείων της πόλεως μας ως εκ τούτου πολλές ενέργειες και δράσεις μας στρέφονται προς αυτήν την κατεύθυνση».

Καταλήγοντας, η κ. Ζαχαράκη σημειώνει: «Η σημασία ανάδειξης του Πολιτιστικού Πλούτου και της Ιστορίας γενικότερα του Δήμου μας, παίζει πρωτεύοντα ρόλο για την ανάδειξή του, ως σημείο αναφοράς για την περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της πόλεως, σε μια χρονική συγκυρία μέσα στην οποία ο Δήμος στοχεύει στην αύξηση των επισκεπτών και την περαιτέρω δημιουργία συνθηκών που είναι ικανές να καταστήσουν την πόλη, σε έναν θελκτικότερο πολιτιστικό και τουριστικό προορισμό, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών