Ανοίγει τις πόρτες της για το κοινό η Πνευματική Εστία Σπάρτης

Με την έκθεση: «Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης: Μνημείο & Μνήμες»

Ανοίγει τις πόρτες της για το κοινό η Πνευματική Εστία Σπάρτης

Μετά την άρση περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, από την Δευτέρα, 18 Μαΐου, θα είναι πλέον δυνατή η επίσκεψη των συμπολιτών μας και των σχολείων της πόλης στην  Έκθεση «Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης: Μνημείο και μνήμες», που έχει οργανωθεί από κοινού από την Πνευματική Εστία Σπάρτης, το Σωματείο «Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης «Παναγιώτης Σταματάκης» και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας(ΕΦΑΛΑΚ) με την οικονομική στήριξη του Δήμου Σπάρτης και της ATLANTIC BULK CARRIES MANAGEMENT LTD.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2021 ημέρα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων, η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή τις ώρες 10:00 πμ έως 2:00 μμ και 5:30 μμ έως 8:30 μμ. Όλες τις υπόλοιπες ημέρες, μέχρι και τον Ιούλιο, θα λειτουργεί τις ώρες 5:30μμ έως 8:30 μμ.  Επισκέψεις σχολείων μπορούν να πραγματοποιούνται και τις πρωινές ώρες μετά από σχετική συνεννόηση με τον κ. Γιώργο Γιαξόγλου στο τηλέφωνο 6932 290451
Κατά την επίσκεψη της έκθεσης θα τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας (αριθμός ατόμων, μάσκες, αποστάσεις κλπ).

Θυμίζουμε πως η έκθεση σχεδιάστηκε και πραγματοποιείται με αφορμή μεν τη δρομολόγηση της ριζικής ανακαίνισης και επανέκθεσης του ιστορικού κτιρίου του Αρχαιολογικού Μουσείου, χάρη, κυρίως, στην εξ ολοκλήρου ανάληψη της σημαντικής δαπάνης από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, φιλοδοξεί, όμως, να αποτελέσει μια παρέμβαση στο δημόσιο διάλογο που (έπρεπε να) γίνεται τόσο γι’ αυτό καθεαυτό το θέμα του Μουσείου, όσο και για τη μνήμη της πόλης για ένα πολλαπλώς σημαντικό τοπόσημο του ιστορικού της κέντρου. 

Στις ενότητές της γίνονται, μεταξύ άλλων, αναφορές στην ίδρυση της νέας Σπάρτης και τις σχέσεις με τα υλικά κατάλοιπα του αρχαίου παρελθόντος της, στη μέριμνα για τις αρχαιότητες και τους ανθρώπους που συνδέθηκαν μ’ αυτήν, στην ίδρυση, κατασκευή και εξέλιξη του κτιρίου του Αρχαιολογικού Μουσείου και των εκθέσεών του, στο σχεδιασμό και την εξέλιξη του Δημοτικού Κήπου καθώς και τις αποτυπώσεις του στην κοινωνική ζωή της πόλης, αλλά και στις πολύχρονες διεκδικήσεις για τη συντήρηση και αναβάθμιση του Μουσείου μέχρι την πρόσφατη εξέλιξη για την προοπτική της νέας φάσης ζωής του.

Η έκθεση αναπτύσσεται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Αλέξανδρος Κουρής» και στην αίθουσα εκδηλώσεων «Γεώργιος Περδικλώνης» της Στέγης της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης, (Λυκούργου 82 & Χαμαρέτου).

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland