«Τρεχαντήρα» με «καπετάνιο» τον Λάκωνα Δημήτρη Μηνακάκη (VIDEO)

80 καλλιτέχνες στο παραδοσιακό τραγούδι των Κυκλάδων - Ο συνθέτης μιλάει στον «Λακωνικό Τύπο» για ένα απο τα έργα του που δημιουργήθηκαν εν μέσω καραντίνας

Σάββατο, 15 Μάιος 2021 09:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Τρεχαντήρα» με «καπετάνιο» τον Λάκωνα Δημήτρη Μηνακάκη (VIDEO)

Ογδόντα χορωδοί, μονωδοί και μαέστροι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό συναντήθηκαν για πρώτη φορά μέσω του διαδικτύου και δημιούργησαν μία πολυπληθή χορωδία, ερμηνεύοντας ένα παραδοσιακό αιγαίο-πελαγίτικο τραγούδι των Κυκλάδων. Πρόκειται για την πολυτραγουδισμένη «Τρεχαντήρα» σε επεξεργασία του διακεκριμένου και βραβευμένου Λάκωνα συνθέτη κ. Δημήτρη Μηνακάκη.

Ορισμένοι από τους καλλιτέχνες έχουν συμπράξει στο παρελθόν σε κάποιο φεστιβάλ ή χορωδιακή συνάντηση, άλλοι μπορεί είναι φίλοι, και άλλοι να μη γνωρίζονται καθόλου, έχουν όμως δύο κοινά σημεία αναφοράς: Την αγάπη τους για το χορωδιακό τραγούδι, αλλά και την ομάδα του Facebook «Ο όμορφος κόσμος της χορωδίας», απ’ όπου ξεκίνησε το όλο εγχείρημα.

Η Τέχνη βρήκε διέξοδο
Στον χρόνο της πανδημίας, ο κόσμος της μουσικής -αναμφίβολα- έχει «πληγεί», όμως χάρη στο μεράκι και την ευρηματικότητα όλων των συμμετεχόντων, αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά πως κανένας δε μπορεί να σταματήσει την Τέχνη. Με τη συγκεκριμένη παραγωγή, όλοι τους δηλώνουν το παρών και μέσα από τις οθόνες τραγουδούν και πάλι ο ένας δίπλα στον άλλο, με όλη την καρδιά και την ψυχή τους. Με την ευχή να ανταμώσουν και πάλι, να πάρουν τη θέση τους πάνω στη σκηνή, να σμίξουν τα χαμόγελα και η μελωδία σε όλο τον κόσμο της χορωδιακής μουσικής και σύνθημα #δενείμαστεοθόνες

Επεξεργασία: Δημήτρης Μηνακάκης
Σύλληψη ιδέας και οργάνωση παραγωγής: Ρούλα (Θεοδώρα) Κόκκα
Υπεύθυνος μαέστρος του project: Νίκος Ευθυμιάδης.
Επεξεργασία εικόνας και ήχου: Δημήτρης Λαπούσης

Δ. Μηνακάκης: «Έναρξη μιας νέας περισσότερο
συνεργατικής και ανθρώπινης εποχής»
Ιδιαίτερα τιμητική για τον ίδιο ήταν η υλοποίηση του συγκεκριμένου εγχειρήματος, όπως αναφέρει σε αποκλειστικές δηλώσεις του στον «Λακωνικό Τύπο», ο καταξιωμένος συνθέτης από τις Αμύκλες Σπάρτης, κ. Δημήτρης Μηνακάκης. Συγκεκριμένα, σημειώνει: «Φίλες και φίλοι, αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί συντοπίτες, αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή για την ερμηνεία, από άξιους συναδέλφους, του γνωστού Κυκλαδίτικου σκοπού “Τρεχαντήρα” που επεξεργάσθηκα για τη Μικτή Χορωδία.

Αισθάνομαι τιμή, που είμαι μέλος αυτής  της τεράστιας αγκαλιάς που απλώνεται και πέρα από τα όρια της πατρίδας μας, πλημμυρίζοντας τις καρδιές μας με όμορφα - αρμονικά συναισθήματα.

Οφείλω θερμές ευχαριστίες στην αγαπητή Ρούλα Κόκκα για την πρωτοβουλία και στους εκλεκτούς συναδέλφους Νίκο Ευθυμιάδη και Δημήτρη Λαπούση για την άψογη συνεργασία και τον τεράστιο κόπο που καταβάλλουν για την υλοποίηση αυτού του σπουδαίου εγχειρήματος».

Ο Λάκωνας δημιουργός προσθέτει: «Αυτό το τεράστιο ψηφιδωτό που δημιουργήθηκε από την κατάθεση της αγάπης, του ταλέντου σας και της ανιδιοτελούς συνεισφοράς σας, ας σηματοδοτήσει το τέλος μιας μεγάλης περιπέτειας για όλη την ανθρωπότητα και την έναρξη μιας νέας περισσότερο συνεργατικής και ανθρώπινης εποχής.

Είθε, όταν οι συνθήκες είναι πρόσφορες να βρεθούμε εκ του σύνεγγυς ο καθένας με το σύνολο που διδάσκει ή συμμετέχει, αλλά και αναπέμποντας ύμνους και ωδές από κοινού.

Το φως της αναστάσεως ας φωτίσει τη σκέψη και τις ενέργειές μας. Χριστός Ανέστη, Χρόνια πολλά», καταλήγει ο Δ. Μηνακάκης.


Ακούστε το τραγούδι

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland