Θεμελιώνεται η «βάση» του Πολιτιστικού Κέντρου Μαγούλας

Παρασκευή, 14 Μάιος 2021 15:19 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Θεμελιώνεται η «βάση» του Πολιτιστικού Κέντρου Μαγούλας

Συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς οι εργασίες ανέγερσης του Πολιτιστικού Κέντρου Μαγούλας, μια υποδομή που αναμένεται να αποτελέσει χώρο πολιτιστικής και πνευματικής έκφρασης, μέσω δράσεων κι εκδηλώσεων.

Όπως αναφέρει ο εφημέριος της τοπικής ενορίας π. Γεώργιος Φωτόπουλος, «ολοκληρώθηκε το “σιδέρωμα” και αύριο (σσ Παρασκευή 14/5) θα πέσει η πλάκα του ισογείου, καθώς και ο διάδρομος της εισόδου από τον δρόμο όπως φαίνεται στις φωτογραφίες».

Την Παρασκευή, το εργοτάξιο επρόκειτο να επισκεφθούν  και οι μηχανικοί που θα ελέγξουν τις εργασίες, «για τις οποίες έχουμε αιτηθεί την χρηματοδότηση (πρώτη) από το ΕΣΠΑ μέσω της Αναπτυξιακής Πάρνωνας ΑΕ», σημειώνει ο π. Γεώργιος, καταλήγοντας: «Προσπάθεια όλων μας είναι να οικοδομηθεί σύντομα το κτήριο να εξοπλιστεί σύμφωνα με το πρόγραμμα και να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στη Μαγούλα και σε ολόκληρο τον Δήμο Σπάρτης».

Το χρονικό
Όλα ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2019, όταν το Φιλανθρωπικό και Πολιτιστικό Σωματείο «Κοινωνία Μαγούλας-Ο Άγιος Νίκανδρος» κατέθεσε την πρόταση για το έργο στο ΕΣΠΑ, το οποίο κι εγκρίθηκε. Έτσι, το Πολιτιστικό Κέντρο ανεγείρεται με 100% χρηματοδότηση, η οποία αγγίζει τις 531.000 ευρώ.

Το κέντρο θα εκτείνεται σε χώρο 400 περίπου τετραγωνικών μέτρων. Στον σχεδιασμό προβλέπεται η δημιουργία αιθουσών εκδηλώσεων, εκμάθησης παραδοσιακών χορών κι εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων, βιβλιοθήκη πολλαπλών χρήσεων, καθώς επίσης και χώρου με ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Στον εξωτερικό χώρο, θα οικοδομηθεί και ένα υπαίθριο θέατρο 100 περίπου θέσεων.

Το οικόπεδο, όπου ανεγείρεται το Πολιτιστικό Κέντρο Μαγούλας, βρίσκεται αρκετά κοντά στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου και είχε γίνει δωρεά στη Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, η οποία το παραχώρησε στην ενορία προς αξιοποίηση.

c2f8b518dbc782b135f11669d81cd821 XL

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland