Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά και πεζοπορία για μεγάλους

Την Κυριακή 24/10 στην Ταϋγέτη

Πέμπτη, 21 Οκτώβριος 2021 10:08 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά και πεζοπορία για μεγάλους

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Ταϋγέτης (Μπαρσινίκου) και η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Λακωνίας ΕΘΟΛ, μας προσκαλούν σε μία συνάντηση για όλους, στην Ταΰγέτη, στο μαγευτικό Ταύγετο, για να γνωρίσουμε καλύτερα τον κόσμο των δέντρων, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 11:00 πμ.

Η ιδέα ξεκίνησε από την ανάγκη ένοιωσαν οι διοργανωτές μετά από τα τελευταία γεγονότα του καλοκαιριού που έζησε η χώρα μας, να έρθουμε όλοι μας πιο κοντά στη φύση και να μάθουμε γι’ αυτήν.

Πώς;
Οι γονείς θα ακολουθήσουν μία διαδρομή του Ταϋγέτου και τα παιδιά θα παραμείνουν στην πλατεία του χωριού, για να γνωρίσουν τη ζωή των δέντρων, μέσα από την αφήγηση του παραμυθιού «Ο Μαγικός Κόσμος των Δέντρων'» και το θεατρικό παιχνίδι. Το θέατρο βοηθάει τα παιδιά να κατανοήσουν καλύτερα τον κόσμο γύρω τους και να τον αναπαράγουν. Έτσι τους δίνεται η δυνατότητα να επικοινωνήσουν και να βρουν κοινό τόπο έκφρασης, να συντονιστούν με το περιβάλλον μας και να ενσωματωθούμε σε αυτό.

Τα δέντρα είναι μυστηριώδη. Πρόσφατα επιστήμονες ανακάλυψαν ότι στα δάση τα δέντρα συνεργάζονται μεταξύ τους. Ξέρατε ότι τα δέντρα ανταλλάσσουν μεταξύ τους κρυφά, «υπόγεια» μηνύματα; Ότι σήμερα ξέρουμε ότι τα δέντρα μπορούν να αισθανθούν, να μυρίσουν, να γευτούν, να αγγίξουν και να νιώσουν πόνο, όπως εμείς; Ξέρατε ότι εκτός από τα παιδιά τους, προσέχουν τη γιαγιά, τον παππού και όλη την οικογένεια;
Η έναρξη της πεζοπορίας θα γίνει από την πλατεία του χωριού στις 11:20 πμ ενώ για την ίδια ώρα έχει οριστεί και η έναρξη της δράσης για τα παιδιά. 

Τα παιδιά θα πρέπει να φορούν απαραίτητα καπέλο, άνετα ρούχα, να έχουν μαζί τους ένα παγούρι με νερό, ένα μαξιλαράκι ή μία κουβερτούλα για να κάθονται άνετα και μία αλλαξιά ρούχα σε περίπτωση που χρειαστεί. Όποιος επιθυμεί μπορεί να έχει και κολατσιό μαζί του για μετά το πέρας της δράσης.
Η εκδήλωση θα είναι σε εξωτερικό χώρο και χρήση μάσκας είναι απαραίτητη κατά την συνάθροιση στην έναρξη και τη λήξη της δράσης.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν, όμως είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 6977152407 κ. Φλώρα Καλομοίρη.
Σε περίπτωση βροχής, θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti