«Η μάχη της Κρήτης και το αεροδρόμιο των Μολάων»

Ομιλία στον κήπο της ΠΕΣ

Πέμπτη, 19 Μάιος 2022 14:35 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Η μάχη της Κρήτης και το αεροδρόμιο των Μολάων»

Ενημερωτική ομιλία με θέμα «Η μάχη της Κρήτης και το αεροδρόμιο των Μολάων» θα πραγματοποιηθεί από τον ερευνητή κ. Τάσο Αναστασάκη αυτό το Σάββατο 21 Μαΐου και ώρα 9:00 μμ στον αύλειο χώρο της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης (Λυκούργου 82 & Χαμαρέτου).

Με αφορμή την ημερομηνία της επετείου της Μάχης της Κρήτης (20 Μαΐου 1941), κι έχοντας ένα πλούσιο αρχείο πληροφοριών και εικόνων -αδημοσίευτου, σε μεγάλο μέρος του, υλικού- που συγκεντρώθηκε με πολύ μόχθο πριν και μετά την έκδοση (2012) τού βιβλίου «Το αεροδρόμιο των Μολάων» του Τάσο Αναστασάκη, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα βραχύ χρονικό επί των ιστορικών γεγονότων. Το αφιέρωμα αρχίζει από την τελευταία φάση της υποχώρησης ελληνικών και συμμαχικών στρατευμάτων από τη νοτιοανατολική Λακωνία προς την Κρήτη, συνεχίζεται με την κατασκευή του γερμανικού στρατιωτικού αεροδρομίου στον κάμπο των Μολάων και τον κρίσιμο ρόλο του στη Μάχη της Κρήτης και πλαισιώνεται από πλήθος συμβάντων που συνδέονται με την παρουσία των Γερμανών στην περιοχή.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti