Αρχιτεκτονική μελέτη και καταγραφή κτισμάτων των Καρυών

Τετάρτη, 14 Σεπτέμβριος 2022 09:43 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αρχιτεκτονική μελέτη και καταγραφή κτισμάτων των Καρυών

Μια ενδιαφέρουσα μελέτη που αποτυπώνει την αρχιτεκτονική ενός τμήματος του οικισμού των Καρυών, που διενεργήθηκε την περίοδο 2007-2008, δημοσιοποίησε η ιστοσελίδα karyes.gr.

Πρόκειται για φοιτητική εργασία, η οποία εκπονήθηκε στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στα πλαίσια του 5ου εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2007-2008. Οι σπουδαστές που συμμετείχαν στην μελέτη είναι οι: Αλεξάκη Χρυσάνθη, Κουμπούλη Αλεξάνδρα, Μαυράκη Ευγενία, Μηλιαρέσης Νικόλαος, Μπουρνάς Έκτορας, Νίκας Γεώργιος και Χριστοφίνης Αλέξης, υπό την επίβλεψη των καθηγητών τους, Σ. Γυφτόπουλου και Η. Ζαχαρόπουλου.

Στην μελέτη αυτή περιλαμβάνονται στοιχεία της δομής των κτισμάτων, του τρόπου και των υλικών κατασκευής. Επίσης, μπορεί ο αναγνώστης να δει αποτυπώσεις για τους ξυλόφουρνους, τα τζάκια, τα κατώγια, τις σκεπές, τα ανοίγματα των παραθύρων.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της μελέτης, παρά τις προσθήκες τσιμεντόλιθων, τσίγκου και οπλισμένου σκυροδέματος, υπάρχει πλέον μια προσπάθεια να διατηρηθεί η μοναδικότητα των κτιρίων με συντήρηση των στοιχείων που έχουν διατηρηθεί στον χρόνο.

Για να κατεβάσετε την εργασία πατήστε εδώ.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti