Νέος κύκλος μαθημάτων υφαντικής στο Γεράκι

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Τετάρτη, 21 Σεπτέμβριος 2022 08:28 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Νέος κύκλος μαθημάτων υφαντικής στο Γεράκι

Μαθήματα υφαντικής τέχνης σε ορθό αργαλειό θα παρακολουθήσουν συνολικά 15 άτομα, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να μετάσχουν στον σχετικό κύκλο διδασκαλίας το προσεχές διάστημα στον Δημοτικό Ξενώνα Γερακίου.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω δομή, η επαναλειτουργία της οποίας αποτελούσε πάγιο αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών, λειτουργεί με την πλήρη οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με τον Δήμο Ευρώτα και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΟΤΑ «Πάρνωνας» ΑΕ.

Από το καλοκαίρι του 2021 που ξεκίνησαν οι δράσεις ανάδειξης της υφαντικής τέχνης και εγκαινιάσθηκε η σχολή, έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία αρκετοί κύκλοι εκπαίδευσης για δεκάδες ενδιαφερόμενους για τη μοναδική αυτή τέχνη.

Τα μαθήματα ξεκίνησαν στις 17 Σεπτεμβρίου και διενεργούνται με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων και ρυθμίσεων στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

Μετά την ολοκλήρωση του εν λόγω κύκλου διδασκαλίας και στο πλαίσιο της ίδιας προγραμματικής σύμβασης θα πραγματοποιηθεί νέος κύκλος μαθημάτων για την εκμάθηση της υφαντικής τέχνης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti