Μόνιμο εκθεσιακό χώρο αποκτούν τα ΓΑΚ Λακωνίας

Θα στεγάσει και μόνιμη συλλογή προς τιμήν του Μιχ. Μαχαίρα

Παρασκευή, 21 Οκτώβριος 2022 13:14 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μόνιμο εκθεσιακό χώρο αποκτούν τα ΓΑΚ Λακωνίας

Υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, σε εφαρμογή της σχετικής απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, η παραχώρηση κτιρίου στην πόλη της Σπάρτης για χρήση από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Τμήμα Λακωνίας).

Ο εν λόγω χώρος, που βρίσκεται επί της οδού Γκορτσολόγου, παραχωρείται από την Περιφέρεια στα ΓΑΚ με σκοπό τη δημιουργία και στέγαση αναγνωστηρίου, αρχειοστασίου, γραφείων και χώρου έκθεσης ιστορικών τεκμηρίων της υπηρεσίας.

Επιπλέον, στον χώρο θα φιλοξενηθεί ως μόνιμη έκθεση, μέρος του αρχείου του μεγάλου Σπαρτιάτη μουσουργού Μιχάλη Μαχαίρα, ιδιοκτησία του Συλλόγου «Φίλοι της Μουσικής η  Ταϋγέτη».

Η διάρκεια του χρησιδανείου του κτιρίου είναι 30ετής, με δυνατότητα παράτασης για άλλα 10 χρόνια.

Με έγγραφό της, η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια των ΓΑΚ, Αμαλία Παππά, εκφράζει ευχαριστίες προς τον περιφερειάρχη «για την έμπρακτη και αμέριστη υποστήριξη στη δύσκολη αποστολή των ΓΑΚ».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti