Εγκαινιάζει τον «Μουσικό Ιούνιο» το Εθνικό Ωδείο Σπάρτης

Με δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις

Δευτέρα, 29 Μάιος 2023 17:23 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εγκαινιάζει τον «Μουσικό Ιούνιο» το Εθνικό Ωδείο Σπάρτης

Πρόσκληση για δύο ιδιαίτερες εκδηλώσεις που διοργανώνει, στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών δράσεων του σχολικού έτους 2022/23, απευθύνει στο κοινό το παράρτημα Σπάρτης του Εθνικού Ωδείου.

«Μουσική & Ποίηση για πάντα μαζί»
Συγκριμένα, την Πέμπτη 1 Ιουνίου και ώρα 9:00 μμ, το Εθνικό Ωδείο ανοίγει τον κύκλο δρώμενων «Μουσικός Ιούνιος 2023» της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης, σε επιμέλεια του Γιάννη Βούλγαρη, με την εκδήλωση «Μουσική & Ποίηση για πάντα μαζί», η οποία θα διεξαχθεί στον αύλειο χώρο εκδηλώσεων «Αλέξανδρος Παπαδολιάς» της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης (Λυκούργου 82 και Χαμαρέτου).  

Οι συντελεστές:
Ρεσιτάλ πιάνου: Θεόδωρος Σπηλιώτης/τάξη Μαρίας Βελμάχου
Τραγούδι: Μάριος Μαχαίρας, Παναγιώτα Χελιώτη/τάξεις Άννας Διαμαντοπούλου, Μαρίας Καμπούρη
Βιολί: Παναγιώτης Κωνσταντάκης
Κιθάρα: Γιώργος Βόλης
Συνοδεία πιάνου: Παναγιώτα Σουλιώτη
Επιμέλεια κειμένων/αφήγηση: Μεταξία Παπαποστόλου, Κυριακή Χελιώτη
Εικαστική επιμέλεια: Αδαμαντία Χελιώτη, Αναστασία Μπερέτου

«Από τους μεγάλους στιχοπλάστες στον ποιητή της διπλανής μας πόρτας, οι λέξεις βγαίνουν από της ψυχής τα βάθη και η μουσική τις ταξιδεύει. Γι’ αυτό στο τέλος της εκδήλωσης, ας διαβάσουμε όλοι το δικό μας αγαπημένο ποίημα», επισημαίνουν οι διοργανωτές.

«Γιορτή του Πιάνου»
 Το Σάββατο 3 Ιουνίου και ώρα 7:00 μμ, στον ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο του Εθνικού Ωδείου (Λεωνίδου 72-Σπάρτη) θα λάβει χώρα η εκδήλωση «Γιορτή του Πιάνου», με τη συμμετοχή των σπουδαστών πιάνου όλων των σχολών.
 «Οι ήχοι του πιάνου διαχέονται και μεταβάλλουν ολόκληρο το τοπίο. Το πιάνο φέρνει κοντά τους ανθρώπους όλων των τάξεων και των ενδιαφερόντων», επισημαίνει το παράρτημα Σπάρτης του Εθνικού Ωδείου.

Την καλλιτεχνική και μουσική επιμέλεια έχουν αναλάβει οι Μαρία Βελμάχου, Ελένη Μέντη, Σοφία Κόκκορη, Όλια Φιάλο, Εύα Ζαχαριά και Παναγιώτα Σουλιώτη.

Σημειώνεται πως η είσοδος και στις δύο εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 27 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti