Ζωγράφισαν «Δια Χειρός» τα παιδιά στη Νεάπολη

Τα έργα τους εκτέθηκαν στην παραλία της πόλης

Παρασκευή, 14 Ιούνιος 2024 13:30 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ζωγράφισαν «Δια Χειρός»  τα παιδιά στη Νεάπολη

Μια ξεχωριστή έκθεση παιδικής ζωγραφικής είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν στην παραλία της Νεάπολης Βοιών, το περασμένο Σάββατο (8/6).
Πρόκειται για έργα παιδιών ηλικίας 8 έως 13 ετών του εργαστηρίου «ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙ-ΖΟΥΜΕ».

Η πρωτοβουλία της έκθεσης ανήκει στο δάσκαλο των παιδιών, Νικόλαο Τζερεφό, και αφορά έργα που οι μικροί καλλιτέχνες δούλεψαν με προσοχή κατά τη διάρκεια της χρονιάς με κίνητρο τη συμμετοχή τους στην έκθεση.

Όπως δεσμεύτηκε ο κ. Τζερεφός, σε σχετική ερώτησή του monemvasianews.gr, θα ακολουθήσουν κι άλλες εκθέσεις, καθώς και παρουσιάσεις έργων στο μέλλον.

Λίγα λόγια για τον Ν. Τζερεφό
Ο Νικόλαος Τζερεφός κατάγεται από τη Νεάπολη και είναι απόφοιτος του ΤΕΙ Λάρισας στο Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου με έδρα την Καρδίτσα.
Παράλληλα με τις σπουδές του έμαθε την τέχνη και τα μυστικά της Αγιογραφίας κοντά σε αξιόλογο αγιογράφο, μια τέχνη που, όπως ο ίδιος τονίζει, «έχει πολλούς κανόνες και μεγάλο βαθμό δυσκολίας».

Μετά την αποφοίτησή του ασχολήθηκε με τη ζωγραφική, ενώ το 2018 δημιούργησε στη Νεάπολη το δικό του φυσικό κατάστημα με χειροποίητα είδη σπιτιού, διακόσμησης, είδη κουζίνας και σερβιρίσματος, αλλά και χειροποίητα έπιπλα, πίνακες ζωγραφικής, βυζαντινές εικόνες και είδη λαϊκής τέχνης, από ξύλο ελιάς και οξιάς κατασκευασμένα στο χέρι.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti