Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής με καντάδα στην Κουμαντάρειο Πινακοθήκη

Από τον Μουσικό Όμιλο Σπάρτης

Παρασκευή, 21 Ιούνιος 2024 17:33 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής με καντάδα στην Κουμαντάρειο Πινακοθήκη

Με εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, που έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό, γιορτάζει το υπουργείο Πολιτισμού τη σημερινή (21/6) Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής.

Από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να λείπει η Σπάρτη, στην οποία ο εορτασμός είναι ψηφιακός!

Η Κουμαντάρειος Πινακοθήκη Σπάρτης - Παράρτημα Εθνικής Πινακοθήκης και ο Μουσικός Όμιλος Σπάρτης με την τετράφωνη χορωδία ενηλίκων, συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής 2024 με την ψηφιακή δράση «Μια καντάδα για τις κυρίες της Πινακοθήκης». Πρόκειται για τη δημιουργία και προβολή ενός βίντεο όπου οι χορωδοί συνομιλούν με τις γυναικείες φιγούρες της έκθεσης.

Νιώθουν άραγε μοναξιά οι κυρίες που απεικονίζονται στις προσωπογραφίες;

Ένα μέρος του βίντεο αναρτήθηκε στην σελίδα της Εθνικής Πινακοθήκης στα κοινωνικά δίκτυα και αναμένεται η διάθεση στο κοινό του πλήρους περιεχομένου:

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής καθιερώθηκε στις 21 Ιουνίου του 1982 στο Παρίσι, με πρωτοβουλία του τότε Υπουργού Πολιτισμού Jack Lang, προκειμένου «να βγούνε όλοι οι μουσικοί στους δρόμους». Από το 1985 ο εορτασμός εξαπλώθηκε εκτός Γαλλικών συνόρων, με πρώτο σταθμό την Αθήνα. Μετά από μία δεκαετία, εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε αρκετές Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες.

Έκτοτε, η Ημέρα της Μουσικής εορτάζεται με περισσότερες από 25.000 εκδηλώσεις, όλων των μουσικών ειδών, και δωρεάν για το κοινό, με ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικούς να κατακλύζουν δημόσιους χώρους και αίθουσες σε όλη την Ευρώπη, αναδεικνύοντάς την ως τη μεγαλύτερη κοινή ευρωπαϊκή πολιτιστική διοργάνωση.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti