Γ. Ζαχαράκη: «Ο Π. Δούκας έχει τον τρόπο να εμπνεύσει για τη νέα Σπάρτη» (VIDEO)

Συνέντευξη της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου

Τετάρτη, 22 Μάιος 2019 17:07 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Γ. Ζαχαράκη: «Ο Π. Δούκας έχει τον τρόπο να εμπνεύσει για τη νέα Σπάρτη» (VIDEO)

Τις απόψεις της και προτάσεις της για την επόμενη ημέρα στον Δήμο Σπάρτης, παρουσίασε η υποψήφια δημοτική σύμβουλος κ. Γεωργία Ζαχαράκη-Αναστασοπούλου με τον συνδυασμό «Σπάρτη Δήμος Που Μας ΑξίΖΕΙ» του Πέτρου Δούκα

Σε συνέντευξή της στο Ionian channel και τον «Λακωνικό Τύπο», μεταξύ άλλων απαντά σε ερωτήματα όπως
- Γιατί είναι υποψήφια με τον κ. Δούκα
- Πώς οραματίζεται την επόμενη μέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο
- Τα έργα που έχει ανάγκη ο Δήμος Σπάρτης
- Για τον εθελοντισμό στη λειτουργία του Δήμου

Παρακολουθήστε όλη τη συνέντευξη στο παρακάτω video

Ποια είναι η Γ. Ζαχαράκη
Γεννήθηκε στη Σελλασία του Δήμου Οινούντος. Οι γονείς της είναι ο Δήμος Ζαχαράκης από τον Θεολόγο του Δήμου Οινούντος και η Δέσποινα Τσίπουρα από τα Περιβόλια Καστανιάς του Δήμου Πελλάνας. Η οικογένειά της μετανάστευσε στην Μασαχουσέτη των ΗΠΑ το 1966 όπου μεγάλωσε και σπούδασε.

Εκεί απέκτησε το δίπλωμα και την αντίστοιχη άδεια εξάσκησης επαγγέλματος για Χρηματιστηριακές πράξεις στο Χρηματιστήριο της WALL STREET, από την ομοσπονδιακή Κυβέρνηση των ΗΠΑ. Έχει πτυχίο με άριστα των γενικών Επιστημών του Mount Wachusett College of Massachusetts. Είναι κάτοχος του Proficiency Certificate of English του Cambridge University και του Michigan University.

Το 1986 μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα, εγκαταστάθηκε με το σύζυγό της Δημήτρη Αναστασόπουλο, αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας και τα τρία τους παιδιά, Ειρήνη, Δέσποινα και Δημήτρη-Ευάγγελο, στο Παλαιολόγειο  του Δήμου Μυστρά.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Εξελέγη στις 15 Οκτωβρίου 2006 Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Μυστρά με το Συνδυασμό «Ενωμένοι Πολίτες». Στην θητεία αυτή διετέλεσε:
α) Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Μυστρά.
β) Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού, Τουριστικής Προβολής και Δημοσίων
Σχέσεων του Δήμου Μυστρά
γ) Μέλος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Μυστρά.

• Υπήρξε αναπληρωματικό μέλος, εκπρόσωπος των Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Λακωνίας στην Οικονομική Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης .
• 2002-2006 Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουρισμού Λακωνίας

Επαγγελματική δραστηριότητα
• Εργάστηκε από το 1981-1983 στην Εταιρεία John Hancock Investments στην Μασαχουσέτη των ΗΠΑ ως σύμβουλος χρηματιστηριακών επενδύσεων.
• Από το 1986 έως σήμερα έχει επιτυχημένη επαγγελματική δραστηριότητα στην Ξενόγλωσση Εκπαίδευση. Λειτουργεί Κέντρο Ξένων Γλωσσών στη Σπάρτη .

Επαγγελματική /Συνδικαλιστική Δραστηριότητα
• Από το 1988-1993, υπηρέτησε τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Κέντρων Γλωσσών από πολλές θέσεις του Δ.Σ. και αυτή της Προέδρου.
• Υπήρξε επί 8 χρόνια, εκπρόσωπος Λακωνίας στην Ομοσπονδία των Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών.

Κοινωνική δραστηριότητα
• Μέλος του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης, από το 2005-2007.
• Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Σπάρτης από
το 1996-2001.
• Μέλος Πνευματικής Εστίας Σπάρτης και άλλων Πολιτιστικών Συλλόγων.
.  Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Ιωάννου Θεολόγου   « ΄ Η Αγάπη» από το 2017 έως σήμερα.

Ομογένεια
• Επίτροπος (warden) της Πρεσβείας των ΗΠΑ για την Λακωνία .
Ο πρέσβης των ΗΠΑ Geoffrey Pyatt 7/7/2017 της επέδωσε τιμητική διάκριση για τη μακρόχρονη βοήθεια και υποστήριξή της προς την πρεσβεία, ώστε να παρέχονται αρτιότερες υπηρεσίες προς τους αμερικανούς πολίτες και τους συνταξιούχους της περιοχής της Σπάρτης.
• Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του τμήματος « Θυγατέρων Πηνελόπης Σπάρτης», του γυναικείου τμήματος της παγκόσμιας ομογενειακής οργάνωσης AHEPA με αξιόλογα επιτεύγματα σε πολιτιστικές και φιλανθρωπικές δραστηριότητες.
• Κυβερνήτης –Υπεύθυνη των τμημάτων Θυγατέρων Πηνελόπης Ελλάδος 2007-2009, όπου ήταν υπεύθυνη για τον συντονισμό και το πρόγραμμα δράσεων των τμημάτων της Ελλάδος σε συνεργασία με την Κεντρική Οργάνωση που εδρεύει στις ΗΠΑ.
• Κύρια επιβλέπουσα της Διοργάνωσης του Παγκοσμίου Συνεδρίου ΑHEPA- Θυγατέρων Πηνελόπης στην Αθήνα το 2008 έναρξη του οποίου πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο.
• Επίσης, ύστερα από πρότασή της η AHEPA και οι Θυγατέρες Πηνελόπης Αμερικής και Καναδά, απέστειλαν 13.000 ελαιόδεντρα σε πυρόπληκτους αγρότες των περιοχών του Δήμου Θεραπνών, Κροκεών και Αρεόπολης, ενώ πακέτα ρουχισμού και οικιακού εξοπλισμού διανεμήθηκαν σ’ αυτούς που υπέστησαν απώλεια των οικιών τους.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti