Αποστολοπούλου: «Οι χαρές της επιτυχίας σού δίνουν δύναμη να συνεχίζεις»

Συνέντευξη της Σπαρτιάτισσας βολεϊμπολίστριας στον «Λακωνικό Τύπο» - Η διαδρομή από τον Σπαρτιατικό στον Απόλλωνα Καλαμάτας και το ένα βήμα πριν την Α΄ Κατηγορία

Σάββατο, 28 Μάιος 2022 08:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αποστολοπούλου: «Οι χαρές της επιτυχίας σού δίνουν δύναμη να συνεχίζεις»

Συνέντευξη στον Χρήστο Πετρούλια

«Όλα τα όνειρά μας μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, αν έχουμε το θάρρος να τα πετύχουμε» είχε πει ο κορυφαίος Αμερικανός δημιουργός κινουμένων σχεδίων, Γουόλτ Ντίσνεϊ. Η συγκεκριμένη ρήση ταιριάζει αρκετά στην περίπτωση της Σπαρτιάτισσας αθλήτριας του βόλεϊ, Λίνας Αποστολοπούλου, η οποία τα τελευταία 4 χρόνια εντυπωσιάζει με τις εμφανίζεις της με τα χρώματα του Απόλλωνα Καλαμάτας, στο πρωτάθλημα της Pre League Γυναικών. Ξεκινώντας σε ηλικία 9 ετών από τις ακαδημίες του Σπαρτιατικού ΓΣ, στο δυναμικό του οποίου παρέμεινε για συνολικά 12 χρόνια, το 2018 ήρθε η πρόταση του Απόλλωνα Καλαμάτας και σύντομα μετακόμισε στη Μεσσηνία.

Μέσα από εντατική προσπάθεια στις προπονήσεις και διαρκή βελτίωση, η 25χρονη αθλήτρια που αγωνίζεται στη θέση της κεντρικής, κατόρθωσε να εξελιχθεί σε ένα από τα βασικά στελέχη των Μεσσήνιων. Μάλιστα, φέτος, με τις συμπαίκτριές της έφτασαν μια «ανάσα» από την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία της Volley League, ωστόσο σε έναν επεισοδιακό αγώνα στο Αιγάλεω που σημαδεύτηκε από επεισόδια και καταγγελίες, ο Απόλλων «λύγισε» στο τέλος με 3-2 σετ.

Η Λίνα Αποστολόπουλου ανοίγει την καρδιά της στον «Λακωνικό Τύπο», ξεδιπλώνοντας την πορεία της στον αθλητισμό, αλλά και τους στόχους και τα όνειρά της για το μέλλον.


- Μια ακόμα δύσκολη και απαιτητική αγωνιστική σεζόν έφτασε στο τέλος της. Ποιος είναι ο απολογισμός και τα συναισθήματά σου;

  Όντως ήταν μια πολύ απαιτητική χρόνια -για εμένα ίσως και η πιο απαιτητική έως τώρα. Σίγουρα είμαι υπερήφανη για ό,τι καταφέραμε, δεν ήταν καθόλου εύκολο. Το κύριο συναίσθημα αυτές τις μέρες είναι μια μικρή στεναχώρια που παρότι φτάσαμε στο τελικό για την άνοδο στη Volley League δεν τα καταφέραμε, όμως θεωρώ ότι με τον καιρό θα φύγει και θα μείνει μια όμορφη ανάμνηση.

c5fb1cf7c139514903d1d45cbfade9c5 L
- Αισθάνεστε πικρία για τον τρόπο που χάθηκε η νίκη και η άνοδος στη Volley League  στον αγώνα κόντρα στο Αιγάλεω; Πιστεύεις ότι αξίζατε να είστε εσείς εκείνοι που θα πανηγυρίζατε ένα ιστορικό επίτευγμα;

Το ότι προηγηθήκαμε 0-2 σετ και τελικά το παιχνίδι τελείωσε 3-2, σίγουρα αφήνει μια πικρία. Παίξαμε σε μια απαράδεκτη για εμένα έδρα, με φιλάθλους να μας βρίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια. Στο γήπεδο ήταν δικοί μας άνθρωποι, οι οποίοι δεν μπορούσαν ούτε να μας χειροκροτήσουν, γιατί οι φίλαθλοι από το Αιγάλεω διέσχιζαν ακόμα και το γήπεδο για να τους χτυπήσουν με αποτέλεσμα το παιχνίδι να σταματάει οπότε εκείνοι το αποφάσιζαν. Η εικόνα του παιχνιδιού ήταν απογοητευτική.

Ναι, αξίζαμε να είμαστε εμείς αυτοί που θα πανηγυρίζαμε και, παρά το αποτέλεσμα, πιστεύω ότι ήμασταν καλύτεροι.


«Η χρονιά μόνο επιτυχημένη είνα»

FB IMG 1594209314399

- Παρά την απώλεια του προβιβασμού, θεωρείς ότι η φετινή χρονιά ήταν επιτυχημένη;
Ο στόχος της ομάδας για αυτήν τη χρονιά ήταν η παραμονή στην κατηγορία, κάτι που επιτεύχθηκε πολύ γρήγορα, οπότε για εμάς αυτή η χρονιά μόνο επιτυχημένη είναι.

- Ποιο είναι το μυστικό και το συστατικό της επιτυχίας τα τελευταία χρόνια που έχει «χτίσει» ένα πολύ ισχυρό σύνολο; Το ταλέντο, η «χημεία», οι προπονητές, η διοίκηση ή και κάτι άλλο;
Νομίζω ότι το μυστικό είναι όλα όσα είπες μαζί. Η διοίκηση είναι πάντα κοντά μας και κάνει ό,τι μπορεί για να είμαστε ευχαριστημένες. Ο προπονητής μας είναι ένας άνθρωπος με γνώσεις στο άθλημα και έτσι μας βελτιώνει και ατομικά και συνολικά. Το πιο σημαντικό όμως νομίζω ότι είναι η νοοτροπία της ομάδας, να προχωράει ταπεινά χωρίς μεγάλα λόγια και ποτέ να μην υποτιμά κανέναν, αλλά ούτε να φοβάται κιόλας.

Να σημειώσω επίσης ότι ποτέ δεν έρχεται καμία επιτυχία χωρίς πολύ δουλειά και θέληση.

«Δεν έρχεται καμία επιτυχία χωρίς πολύ δουλειά και θέληση»

280928526 370844651774429 1714325605101251568 n- Αυτή ήταν η τέταρτη χρονιά σου στον Απόλλωνα Καλαμάτας. Αποτελείς πλέον ένα βασικό κι αναπόσπαστο μέλος που έχει εδραιωθεί στις τάξεις του συλλόγου και διαπρέπει με τις εμφανίσεις του. Νιώθεις δικαιωμένη για την πορεία σου στην ομάδα έως τώρα;
Είμαι πολύ τυχερή που είμαι κομμάτι αυτής της ομάδας. Έχω βελτιωθεί και έχω πραγματοποιήσει όνειρα που έκανα από παιδί.

- Του χρόνου θα σε δούμε ξανά με τα χρώματα του Απόλλωνα; Υπάρχει συμφωνία ή θα εξέταζες και μια διαφορετική προοπτική;
Μετά από συνομιλίες με τη διοίκηση της ομάδας, καταλήξαμε σε συμφωνία και θα αγωνίζομαι στον Απόλλωνα και την επόμενη σεζόν.


«Όνειρο του κάθε αθλητή να φτάσει στην κορυφαία κατηγορία της χώρας»


- Αποτελεί πρόκληση να αγωνιστείς κάποια στιγμή στην κορυφαία κατηγορία της χώρας μας;

Είναι όνειρο του κάθε αθλητή να φτάσει στην κορυφαία κατηγορία της χώρας,  σίγουρα και δικό μου. Το δύσκολο με εμένα είναι ότι δεν είμαι μόνο αθλήτρια, αλλά εργάζομαι κιόλας, κάτι που είναι δύσκολο να συνδυάσεις καθώς οι απαιτήσεις του αθλήματος είναι πολλές.


«Ο Σπαρτιατικός είναι η δεύτερη οικογένεια που έχω στη Σπάρτη»


- Ξεκίνησες τη σταδιοδρομία από τον τόπο σου τη Σπάρτη, με τη φανέλα του Σπαρτιατικού. Ποιες οι αναμνήσεις σου και ποια η άποψή σου για το επίπεδο του λακωνικού βόλεϊ; Τι θα συμβούλευες τα νεότερα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα;

Ο Σπαρτιατικός είναι η δεύτερη οικογένεια που έχω στη Σπάρτη. Με έχουν γεμίσει πολλές όμορφες αναμνήσεις. Ξέρω ότι πάντα θα τους έχω κοντά μου σε ό,τι κι αν χρειαστώ. Είμαι υπερήφανη για τον σύλλογο που ανήκω και την ιστορία του!

Το δύσκολο με τις ομάδες στη Λακωνία είναι ότι στηρίζονται στα παιδιά από τις ακαδημίες, τα οποία όταν τελειώνουν το σχολείο φεύγουν να σπουδάσουν με αποτέλεσμα το επίπεδο, εκεί που ανεβαίνει, να πέφτει ξανά, με τους προπονητές να δουλεύουν κάθε χρόνο νέες γενιές.

Η συμβουλή που θα έδινα στα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το βόλεϊ  είναι ότι έχουν επιλέξει να κάνουν ένα άθλημα που οι αρετές που θα τους δώσει στο μέλλον είναι πολλές. Να έχουν θέληση, να δουλεύουν με ταπεινότητα και είμαι σίγουρη ότι θα ανταμειφθούν.


«Ο αθλητισμός έχει διαμορφώσει τον χαρακτήρα μου»

280416805 424939619638548 1713674751197380240 n- Τι σου έχει προσφέρει ο αθλητισμός στη ζωή σου; Οι κόποι και οι θυσίες για να βρίσκεσαι σε υψηλό επίπεδο αξίζουν τον κόπο; Μια νεαρή αθλήτρια όπως εσύ, έχει την κατάλληλη στήριξη για να συνεχίσει να προσπαθεί;
Ο αθλητισμός είναι αυτός που έχει διαμορφώσει τον χαρακτήρα μου και με έχει βοηθήσει ακόμα και σε επαγγελματικό επίπεδο. Έχει συμβάλλει στο να αποκτήσω αγωνιστικότητα, αποφασιστικότητα και θέληση. Σε μαθαίνει να έχεις υπομονή και επιμονή, να θέτεις καθημερινά υψηλότερους στόχους και να θες να τους κατακτήσεις.

Οι θυσίες του αθλητισμού είναι πολλές από μικρή ηλικία, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι αξίζει και με το παραπάνω. Οι χαρές της επιτυχίας σού δίνουν δύναμη να συνεχίζεις.

- Ποιοι είναι οι στόχοι και τα όνειρά σου για το μέλλον σε αγωνιστικό και προσωπικό τομέα;
Καθημερινός στόχος είναι η βελτίωση τόσο σε αγωνιστικό κομμάτι, όσο και σε επαγγελματικό. Τα όνειρα πολλά αλλά δεν κάνει να τα λέμε…


Ποια είναι η Λ. Αποστολοπούλου
Είναι 25 ετών κι έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη Σπάρτη. Αποφοίτησε από το Επαγγελματικό Λύκειο και είναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής (νυν Ψηφιακών Συστημάτων) του πρώην ΤΕΙ στη Σπάρτη. Ξεκίνησε να ασχολείται με το βόλεϊ σε ηλικία 9 ετών στις ακαδημίες του Σπαρτιατικού ΓΣ, όπου αγωνίστηκε μέχρι τα 21 έτη της, προτού πάρει μεταγραφή στον Απόλλωνα Καλαμάτας το 2018.

Παράλληλα με τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, τα τελευταία δύο χρόνια η Λίνα εργάζεται σε εταιρεία πληροφορικής-μηχανογράφησης επιχειρήσεων, όπου με τη στήριξη του εργοδότη και των συνεργατών της καταφέρνει να συνδυάζει και τις δύο ασχολίες της.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti