Κ. Κορωνιός: «Η Σπάρτη έχει ανάγκη να αλλάξει σελίδα και να ξεκολλήσει από το τέλμα»

Συνέντευξη  στον "ΛΤ"

Πέμπτη, 28 Σεπτέμβριος 2023 16:58 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κ. Κορωνιός: «Η Σπάρτη έχει ανάγκη να αλλάξει σελίδα και να ξεκολλήσει από το τέλμα»


Τους λόγους που τον οδήγησαν να κατέλθει ως υποψήφιος στις επικείμενες δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό της Ντίας Τζανετέα «Σπάρτη - Νέα Πορεία» περιγράφει στους αναγνώστες του «Λακωνικού Τύπου» ο Κωνσταντίνος Κορωνιός. Με διεισδυτικό και κριτικό λόγο ανατέμνει τις χρόνιες αβελτηρίες του Δήμου Σπάρτης προκρίνοντας λύσεις κι επιλογές για το εγγύς μέλλον.

Ο Κωνσταντίνος Κορωνιός έχει θητεύσει ως Αν. Διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας με ευθύνη της Νοσηλευτικής Μονάδας Μολάων, ενώ η γενικότερη επαγγελματική του εμπειρία προέρχεται από θέσεις ευθύνης και υψηλών απαιτήσεων της Διοίκησης και του Μάρκετινγκ.

Τι σας ώθησε στην απόφαση να συμμετάσχετε στις εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος;
Αυτό που με ώθησε, κατά πρώτον, να κατέλθω στις προσεχείς εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό της Ντίας Τζανετέα «ΣΠΑΡΤΗ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» είναι η ανάγκη η Σπάρτη να αλλάξει σελίδα και να ξεκολλήσει από το τέλμα και τη στασιμότητα, στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια. Αυτή πιστεύω, άλλωστε, είναι και η επιθυμία της πλειοψηφίας των Δημοτών.

Κατά δεύτερον, είναι η διάθεση μου να προσφέρω στα κοινά του δήμου, με απώτατο στόχο να βελτιωθεί η καθημερινότητά μας. Έχοντας, θεωρώ, αποδείξει μέσα από τη μέχρι τώρα επαγγελματική και ακαδημαϊκή μου πορεία ότι διαθέτω γνώσεις και όρεξη για υλοποίηση ουσιαστικών έργων, θα ήθελα να συμβάλω στη διαδικασία λήψης αποφάσεων προς αυτήν την κατεύθυνση και στην πόλη που μεγάλωσα.

Τέλος, η χρονική συγκυρία στο να συμπράξω σε αυτήν την προσπάθεια με μια ομάδα νέων, έμπειρων αλλά κυρίως ικανών ανθρώπων, με κοινές αξίες και όραμα για το Δήμο μας, την ομάδα του συνδυασμού «ΣΠΑΡΤΗ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ».

Γιατί ο πολίτης της Σπάρτης να εμπιστευτεί εσάς σε σχέση με τους άλλους συνδυασμούς;
Καταρχάς, μην περιμένετε από εμένα να μιλήσω αρνητικά για οποιονδήποτε συνυποψήφιό μας. Άλλωστε, μπορεί να είμαστε τώρα «αντίπαλοι» μέχρι τις εκλογές, αλλά μετά θα είμαστε όλοι συνοδοιπόροι στο δημοτικό συμβούλιο. Η δική μου λογική δεν είναι η καταγγελία, δεν είναι ότι όλοι αφήνουν «καμένη γη» πίσω τους. Αυτά είναι παλαιοκομματικά τεχνάσματα που καλύτερα είναι να τα αφήσουμε στο παρελθόν. Ας κρατάμε τα καλά, να προσπαθούμε να χτίζουμε πάνω τους και να προχωράμε. Με άλλα λόγια, αντιμετωπίζουμε αυτή την προεκλογική εκστρατεία μέσα από μια άλλη ματιά, μακριά από τεχνητούς διχασμούς και ακραία ρητορική.

Για εμάς, προφανώς, έχει πολύ μεγάλη σημασία να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών του Δήμου, αλλά ταυτόχρονα προσπαθούμε να δημιουργήσουμε εκείνα τα πεδία σύγκλησης και συνεννόησης που είναι απαραίτητα, ώστε να κάνουμε δουλειά όλοι μαζί. Μπορεί για έναν μήνα να είμαστε «αντίπαλοι», αλλά την επόμενη μέρα θα κληθούμε, εφόσον το επιλέξουν οι δημότες, να είμαστε σύμμαχοι στο ίδιο δημοτικό συμβούλιο. Το έχει ανάγκη ο Δήμος! Από εκεί και πέρα, ως παράταξη έχουμε πρόγραμμα και ανθρώπους ικανούς, με γνώσεις και όρεξη, που μπορούν να το υλοποιήσουν. Πιστεύω ότι είμαστε η βέλτιστη λύση για τη Σπάρτη του αύριο και ελπίζω ο κόσμος να μας εμπιστευτεί και να μας δώσει τον πρώτο λόγο.

Σε ποιο τομέα πιστεύετε ότι μπορείτε να βοηθήσετε περισσότερο;
Με βάση τις σπουδές που έχω πραγματοποιήσει (Πτυχίο στις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, δύο Μεταπτυχιακούς τίτλους σε Διοίκηση και Μάρκετινγκ αντίστοιχα και Διδακτορικό στην Επιστήμη του Μάρκετινγκ), την ακαδημαϊκή μου πορεία σε Ελλάδα και Εξωτερικό, την εμπειρία μου από την Εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Μάνατζμεντ, τη θητεία μου ως Αν. Διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας με ευθύνη της Νοσηλευτικής Μονάδας Μολάων και τη γενικότερη επαγγελματική μου εμπειρία σε θέσεις ευθύνης και υψηλών απαιτήσεων στον ευρύτερο κλάδο της Διοίκησης και του Μάρκετινγκ, πιστεύω ότι θα μπορούσα να βοηθήσω πολλαπλώς το Δήμο, εφόσον κληθώ προς τούτο, μιας και ο κλάδος της Διοίκησης στον οποίο ειδικεύομαι, αποτελεί το βασικό μηχανισμό υλοποίησης έργων σε κάθε τομέα. Μακάρι οι πολίτες του Δήμου να με εμπιστευτούν, δίνοντάς μου την ευκαιρία να συμβάλω, με τις γνώσεις, τις ικανότητες και την επιστημονική μου κατάρτιση, στη βελτίωση και την εξέλιξη του τόπου μας, από όποια τυχόν θέση κληθώ να προσφέρω τις υπηρεσίες μου. Από πλευράς μου, μπορώ να υποσχεθώ ότι θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις και μέσα από σκληρή δουλειά -όπως, άλλωστε, συνηθίζω να κάνω σε καθετί που αναλαμβάνω-, να συμβάλω ώστε να αλλάξουμε προς το καλύτερο την πόλη και τα χωριά μας.

Πείτε μας ένα πρόβλημα που αν λυνόταν άμεσα θα βελτίωνε την καθημερινότητα των πολιτών.
Δυστυχώς, τα προβλήματα του δήμου, που δυσχεραίνουν την καθημερινότητά μας, είναι πολλά και λίγο - πολύ γνωστά σε όλους εμάς, που έχουμε επιλέξει να ζούμε σε αυτόν τον -κατά τα λοιπά ευλογημένο- τόπο. Η στασιμότητα που παρουσιάζει τα τελευταία πολλά χρόνια είναι οδυνηρή και καταλήγει να έχουμε μια πόλη δίχως ταυτότητα τελικά. Κατά την άποψή μου, αυτό που λείπει από το Δήμο μας είναι το όραμα, η οργάνωση και ο σωστός σχεδιασμός. Από την παντελή αυτή απουσία στρατηγικού σχεδιασμού ξεκινούν, κατ’ εμέ, όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας. Η έλλειψη στρατηγικού προγραμματισμού και επιχειρησιακού πλάνου για την επόμενη μέρα είναι αυτή που έχει κάνει το Δήμο Σπάρτης να έχει σοβαρές αρρυθμίες, προκαλώντας τη συνεχή υποβάθμισή του σε σχέση με άλλους Δήμους της χώρας. Και αυτή η υποβάθμιση μετακυλίεται, πρώτα απ’ όλα, στους δημότες. Έτσι, χάνεται συνέχεια πολύτιμος χρόνος σε όλους τους τομείς, όπως είναι ο πολιτισμός, η ενημέρωση, η αλληλοβοήθεια, οι συνεργασίες με φορείς και άλλους δήμους, η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών κτλ. Το πιο σημαντικό, λοιπόν, κατά τη γνώμη μου, είναι να υπάρχει ένα στρατηγικό πλάνο και ένα σοβαρό σχέδιο υλοποίησής του. Με κεκτημένο αυτό, θεωρώ πως η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών θα επέλθει άμεσα. Ο συνδυασμός της Ντίας Τζανετέα «ΣΠΑΡΤΗ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ», με τον οποίο συμπορεύομαι, διαθέτει πρόγραμμα με εμπεριστατωμένες προτάσεις και μια ομάδα ικανών ατόμων, που συμμεριζόμαστε όλοι το ίδιο όραμα, που δεν είναι άλλο από το να δούμε τον τόπο μας να ευημερεί σε όλα τα επίπεδα.

Τι θεωρείτε ότι έχει περισσότερο ανάγκη η πόλη και τα χωριά του Δήμου Σπάρτης;
Τις προτεραιότητες τις θέτουν πάντα οι ίδιοι οι κάτοικοι της Σπάρτης και των χωριών του Δήμου μας. Η βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας είναι αδιαμφισβήτητα η πρώτη μας προτεραιότητα. Όλοι μας θέλουμε και χρειαζόμαστε μία ασφαλή και σύγχρονη πόλη, με καθαρούς και φωταγωγημένους δρόμους, με σύγχρονες παιδικές χαρές, με πάρκα και αθλητικούς χώρους, με πρόσβαση στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (ΑΜΕΑ, ηλικιωμένους, παιδιά), που να πληρούν τις προδιαγραφές των οργανωμένων ευρωπαϊκών, αειφόρων πόλεων. Η Σπάρτη και τα χωριά μας χρήζουν από μία σειρά έργων τομής, απολύτως αναγκαίων και επεμβατικών. Έργα μικρής, αλλά και μεγάλης κλίμακας που θα αναβαθμίζουν λειτουργικά και αισθητικά τον τόπο, αλλά επιπλέον θα βγάζουν τον πολίτη στη γειτονιά του, θα τον κρατάνε στην πόλη του και θα τον κάνουν συμμέτοχο στην καθημερινή διαδικασία.

Δυστυχώς, ως Δήμος έχουμε μείνει πολλά χρόνια πίσω και λειτουργούμε με τις λογικές παλαιότερων δεκαετιών. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Και μαζί με αυτό θα αλλάξει και η νοοτροπία των δημοτών σε όλα τα ζητήματα της καθημερινότητας. Πρέπει οι ίδιοι οι δημότες να έχουμε απαιτήσεις από τους διοικούντες και να επιζητούμε το καλύτερο για τον τόπο. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, να παραδειγματιστούμε από άλλους δήμους. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και αυτό θα πρέπει να έχουμε στο νου μας. Εμείς ως παράταξη αυτό θέλουμε να πετύχουμε. Να χρησιμοποιήσουμε τις γνώσεις μας, την διάθεσή μας για δουλειά και προσφορά για τον τόπο μας και να πάμε το Δήμο μας ένα βήμα παραπάνω.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti