Πέντε υποψήφιοι μιλούν πριν τις ελογές

Αναστάσιος Σακελλαράκος Υποψήφιoς Δημοτικός Σύμβουλος Σπάρτη Τι σας παρακίνησε να συμμετέχετε στις εκλογές με τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Φούρκα; Συμμετέχω...
Σάββατο, 16 Οκτώβριος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πέντε υποψήφιοι μιλούν πριν τις ελογές

Αναστάσιος Σακελλαράκος
Υποψήφιoς Δημοτικός Σύμβουλος Σπάρτη

Τι σας παρακίνησε να συμμετέχετε στις εκλογές με τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Φούρκα;
Συμμετέχω στο συνδυασμό του Κώστα Φούρκα γιατί πιστεύω ότι είναι άξιος και ικανός να πάρει τα ηνία του δήμου της Σπάρτης και να τον οδηγήσει μπροστά στη νέα εποχή. Μπορεί να δημιουργήσει έναν δήμο ισχυρό, έτοιμο να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις που επιτάσσει ο νέος νόμος για τους Καλλικράτειους δήμους. Το πρόσφατο παρελθόν του στην ηγεσία του νομού, απέδειξε ότι είναι αποφασιστικός, εργατικός με καινοτόμες ιδέες και όραμα.
Εξάλλου ως επιτυχημένος γιατρός, έξυπνος και δραστήριος άνθρωπος και πολιτικός, διαθέτει όλα τα προσόντα να γίνει ένας άριστος δήμαρχος. Για όλους αυτούς τους λόγους θέλησα να είμαι στο πλευρό του, ένας από τους πολλούς που τον εμπιστεύονται και θεωρώ μεγάλη μου τιμή το ότι με επέλεξε για συνεργάτη του.

Τι έχει ανάγκη από δω και πέρα ο δήμος Σπάρτης;
Ο δήμος της Σπάρτης έχει ανάγκη από ανθρώπους με όραμα που θα εργαστούν συλλογικά και με διάρκεια για το κοινό συμφέρον.
Αυτό απαιτεί οργάνωση και προγραμματισμό, ώστε να γίνονται γρήγορα οι ενέργειες και να μη χάνονται ευκαιρίες. Χρειάζεται ολοκληρωμένη μελέτη και προοπτική να οδηγηθεί ο δήμος και οι δημότες του με ασφάλεια στην πρόοδο και την ευημερία.
Στις άμεσες προτεραιότητές μας τίθενται οι προσφερόμενες υπηρεσίες στον πολίτη, η καθαριότητα, η ασφάλεια και γενικά η ανταπόδοση στους πολίτες όλων αυτών που δικαιούνται να λάβουν.

Ποια πιστεύετε ότι μπορεί να είναι η προσωπική σας συμβολή;
Από την προσωπική μου εμπειρία, γνωρίζω πολύ καλά τις δυσκολίες που προκύπτουν, καθώς και ότι πολλές φορές τα επείγοντα προβλήματα που προκύπτουν, μας οδηγούν μακριά από το σχεδιασμό. Όμως στην παρούσα φάση οφείλουμε να θέσουμε στόχους και να μείνουμε προσηλωμένοι σε αυτούς.
Η συνεπής αυτοδιοικητική διαδρομή μου τόσων χρόνων, μου δίνουν τη θέληση και τη δύναμη, να ανταπεξέλθω στη νέα δομή του δήμου και να συνεισφέρω ενεργά στην πρόοδό του.
Όραμά μου είναι να γίνουμε σαν Δήμος κομμάτι της ευρύτερης οικογένειας όλων των δήμων της Ελλάδας. Να φύγουμε από την απομόνωση και να σχεδιάζουμε το μέλλον του τόπου μας, κοιτώντας με προοπτική. Δεν υπάρχει πια χρόνος για χάσιμο.


Ευανθία Μπαλιτσάρη
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Σπάρτης

Ποια τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα η νέα δημοτική αρχή;
Η ρύθμιση του κυκλοφοριακού στην Σπάρτη είναι ένα πρόβλημα που παραμένει άλυτο εδώ και 15 χρόνια. Σημαντικό έργο επίσης είναι και η πεζοδρόμηση του κέντρου και η επαναφορά των όψεων των κτιρίων γύρω από την κεντρική πλατεία, που σε συνδυασμό με την αποκατάσταση των καμαρών στην παραδοσιακή τους μορφή, όπως προέβλεπε το σχέδιο των Βαυαρών, θα βελτιώσει την εικόνα της πρωτεύουσας. Εξίσου απαραίτητη είναι και η αξιοποίηση και ανοικοδόμηση των οικοπέδων εντός του οικισμού για τη δημιουργία υπόγειων πάρκινγκ, αλλά και για παιδικές χαρές, χώρους αναψυχής για την τρίτη ηλικία και για τον επισκέπτη της Σπάρτης με προβολές στο χθες και το σήμερα της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής.

Πρωτίστως όμως χρειάζεται να γίνει αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου. Είμαστε ο δήμος υποδοχής και στερούμαστε σοβαρών ειδικοτήτων προσωπικού, που θα κληθεί να υπηρετήσει τις νέες αρμοδιότητες που του ανατίθενται από τον Καλλικράτη, καθώς και στελεχών διοικήσεων που είναι απαραίτητα για την οργάνωση του νέου δήμου Σπάρτης.

Με ποιο κριτήριο επιλέξατε να συμμετέχετε στις δημοτικές εκλογές στο συνδυασμό «Σπάρτη – Νέα Εποχή»;
Υπήρξα για πολλά χρόνια υπάλληλος του Δήμου Σπαρτιατών. Έχοντας γνωρίσει τα προβλήματα από μέσα, διέκρινα ότι η μεθοδικότητα, οι οργανωτικές ικανότητες και το έργο που έχει επιτελέσει ο επικεφαλής του συνδυασμού μας στον α΄και β΄ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης εγγυώνται την ασφαλή μετάβαση στα νέα δεδομένα, στην οποία επιθυμώ να βοηθήσω με όσες γνώσεις διαθέτω. Οραματίζεται να φτιάξει και να αφήσει στην επόμενη γενεά μια Σπάρτη με τους συνενούμενους Δήμους, όχι εντός των τειχών, όπως οι αρχαίοι σπαρτιάτες αποκαλούσαν, αλλά έξω από τα όρια, αξιοποιώντας την πολιτιστική της κληρονομιά, την φυσική της ομορφιά και πλούτο, τα αρχαιολογικά της ευρήματα, προσθέτοντας σε αυτά την σύγχρονη τεχνική και αντίληψη. Και σίγουρα είναι κάτι που δεν μπορεί να αφήσει κάποιον ασυγκίνητο.


Γιώργος Νικητέας
Υποψήφιoς Δημοτικός Σύμβουλος Σπάρτης


Τι σας ώθησε να συμμετέχετε στις δημοτικές εκλογές στο πλευρό του Κώστα Φούρκα;
Με ώριμη και συνειδητή επιλογή συμπορεύομαι με το συνδυασμό «Σπάρτη - Νέα Εποχή» του Κώστα Φούρκα, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Η παγκόσμια οικονομική συγκυρία απαιτεί στα κέντρα των αποφάσεων ανθρώπους δυναμικούς, πετυχημένους και με έμπρακτη εμπειρία, ικανότητα και έργο. Έργο που αποδεικνύεται από την επιτυχημένη 8ετή νομαρχιακή θητεία του Κώστα Φούρκα και διαπιστώνεται καθημερινά σε όλο το νομό, αλλά και στη Σπάρτη.

Με ποιο τρόπο πιστεύετε ότι μπορείτε να συμβάλλετε στο νέο Δήμο;
Πιστεύω ακράδαντα ότι μπορώ να συμβάλω στο όραμα του Κώστα Φούρκα για το Δήμο Σπάρτης της Νέας Εποχής με τη συνέπεια και την αποτελεσματικότητα που με διακρίνει και στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία.
Ως επιχειρηματίας, έχω τις ίδιες αγωνίες με τους συμπολίτες μου, γνωρίζω τα μικρά και τα μεγάλα καθημερινά τους προβλήματα και μπορώ να μεταφέρω τη φωνή και τις διεκδικήσεις τους. Πάντα με ρεαλιστικές προτάσεις και συγκεκριμένες λύσεις.
Πλέον, η επιλογή για αλλαγή σελίδας είναι στα χέρια των πολιτών.

Ποια τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα η νέα δημοτική αρχή;
Η Σπάρτη, αλλά και οι δήμοι που συνενώνονται με αυτήν, έχουν πολλές ανοιχτές πληγές. Οι προηγούμενες δημοτικές αρχές της Σπάρτης άφησαν τα προβλήματα να χρονίζουν και καταδίκασαν την περιοχή σε οπισθοδρόμηση και μιζέρια. Οι περιστάσεις απαιτούν πολύ μόχθο και αγώνα, ώστε να καταφέρουμε να δούμε τον τόπο μας αναγεννημένο και ζωντανό.
Τα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα είναι η καθαριότητα και η διαχείριση των απορριμμάτων, το κυκλοφοριακό της Σπάρτης, αλλά και να προχωρήσουν παράλληλα τα μεγάλα έργα υποδομών που έχει ανάγκη ο τόπος, όπως το νέο αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης, το νέο Νοσοκομείο κ.ά. Μόνο έτσι θα δώσουμε διέξοδο και κίνητρο στη νέα γενιά να επιστρέψει στο σπίτι του, να εργαστεί και να παραμείνει στο Δήμο του και να ανταποδώσει τα οφέλη που απολαμβάνει στον ίδιο τόπο.


Γεωργία Γαλανοπούλου
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Σπάρτης


Κατέρχεσαι πρώτη φορά στις εκλογές για το Δήμο Σπάρτης. Ποιο ήταν το κίνητρο για να ακολουθήσετε τον Κώστα Φούρκα;
Προέρχομαι από τους Βόρειους Δήμους, και συγκεκριμένα από το Καστόρι, με το οποίο διατηρώ στενούς δεσμούς. Τα χωριά μας βρίσκονται στο καλύτερο σημείο του Ταϋγέτου. Όραμά μου είναι η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας. Την ευκαιρία την έχουμε χάρη στον Κώστα Φούρκα με τον δρόμο Λεύκτρου – Σπάρτης, που ανοίγει νέες προοπτικές για τους κατοίκους και ιδιαίτερα τους νέους μας. Η ολοκλήρωσή του σε ένα χρόνο θα μας ωθήσει να δουλέψουμε για τις υποδομές πλέον που χρειάζονται (ξενώνες – ταβέρνες – καφέ – συνεταιρισμούς – μονοπάτια – πάρκα), οπότε θα τονωθεί η οικονομία, για να δούμε και μείς τα χωριά μας όπως π.χ. της Αρκαδίας και της Κορινθίας. Έτσι πιστεύω, ότι θα υπάρξουν κίνητρα για να επιστρέψουν και νέοι που έχουν φύγει γιατί θα βρουν δουλειά και θα γεμίσουν τα άδεια σπίτια.

Ως έμπορος που δραστηριοποιούμαι στην Σπάρτη, εισπράττω καθημερινά τις επιπτώσεις της κρίσης στην αγορά, που έχει οδηγήσει στο κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων. Με τα σημερινά δεδομένα δεν βλέπουμε διέξοδο. Ο εμπορικός κόσμος χρειάζεται στήριξη, συσπείρωση, και νέες προοπτικές. Θέλει ανθρώπους στο τιμόνι με όραμα και σχέδιο για την αναβάθμιση του Δήμου και της τοπικής οικονομίας. Αυτό το όραμα ο Κώστας Φούρκας το εμπνέει, γιατί έχει αποδείξει ότι ξέρει να παλεύει για τη δημιουργία μεγαλόπνοων έργων όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο, και το Ψηφιακό Μουσείο, αξιοποίηση δωρεών κλπ. Κατά τη γνώμη μου, αυτά αποτελούν τη σημαντικότερη πρόταση για να βρουν οι ντόπιοι δουλειές, αλλά και να αυξηθεί η τουριστική κίνηση που θα ενισχύσει την αγορά.

Πώς πιστεύεις ότι μπορείς να συμβάλλεις στο νέο Δήμο;
Ως γραμματέας του Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και υπεύθυνη οργάνωσης των εκδηλώσεων, έχω δουλέψει αρκετά στον τομέα του Πολιτισμού. Μέχρι τώρα ως φορέας συνδράμαμε το σημαντικό έργο των τοπικών συλλόγων και πρακτικά στηρίζαμε τη διατήρηση της ταυτότητας της κάθε περιοχής σε όλο το νομό, Παραδοσιακές τοπικές γιορτές, συναυλίες, μουσικές βραδιές με μαθητές του Μουσικού Σχολείου, το θεατρικό τμήμα και χορωδίες. Με τα νέα δεδομένα πιστεύω ακράδαντα ότι η ίδια προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί, αλλά και να διευρυνθεί με εκδηλώσεις πανελλήνιας εμβέλειας, στις οποίες θα συμμετέχουν δικά μας σχήματα και σύλλογοι που διαθέτουν μεράκι και αγάπη γι’ αυτό που κάνουν. Με ανάλογες εκδηλώσεις, όπως μουσικά φεστιβάλ, διαγωνισμούς, εορτές και αναβάθμιση ορισμένων τοπικών γιορτών που θα βγουν και έξω απ’ το νομό, θα έρθει και  άλλος κόσμος στη Σπάρτη, που δεν περιορίζει τα ενδιαφέροντά του στην ιστορία της πόλης.

Σπύρος Σταυρόπουλος
Υποψήφιoς Δημοτικός Σύμβουλος Σπάρτης


Γιατί να ψηφίσω Σταυρόπουλο;
Αν και δεν μ’ αρέσει να αναφέρομαι στον εαυτό μου, σε αυτή την ερώτηση που κάθε μετριοπαθής άνθρωπος θα ήθελε να αποφύγει, θα απαντήσω μόνο ότι την προσωπικότητά μου, τον χαρακτήρα μου, την εργατικότητά μου, τις αρχές μου, τις έχω καταθέσει προ πολλού μέσα από την επιχείρησή μου, δηλαδή το Μίνιστρυ, αλλά και την δράση μου στην Λέσχη Μοτοσυκλέτας Σπάρτης.
Με τα κοινά αποφάσισα να ασχοληθώ διότι θέλω να αντισταθώ στην απογοήτευση και τον προβληματισμό που επικρατεί στην νεολαία της πόλης, μια απογοήτευση που δεν πρέπει να οδηγήσει όμως στην αδράνεια, αλλά στην ενεργοποίηση. Αισθάνομαι πλέον ότι έχει κοπεί από καιρό κάθε δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ τοπικών παραγόντων και νέων ανθρώπων και επειδή είναι η νεολαία που μου δίνει ώθηση, επειδή αισθάνομαι κοντά στην νεολαία και επειδή αντλώ δύναμη απ’ αυτή, θα προσπαθήσω και να προσφέρω σε αυτή.
Εάν οι συμπολίτες μου στο πρόσωπο ενός απλού, εργατικού και αυτοδημιούργητου νέου όπως εγώ βλέπουν την πρόοδο, και εάν χορτάσανε από την «εμπειρία» τόσων προσώπων που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση της πόλης, τότε τους καλώ να με εμπιστευθούν με την ψήφο τους για να αποδείξουμε μαζί ότι οι νέοι μπορούν να φέρουν την αλλαγή.

Γιατί στηρίζεις Φούρκα και γιατί να τον εμπιστευτεί ο κόσμος;
Δυστυχώς το πρόσφατο παρελθόν έδειξε ότι οι προσωπικές στρατηγικές, η έλλειψη σχεδίου και προγράμματος, το κυνήγι της καρέκλας, η απαξίωση άξιων πολιτικών προσώπων και ψευτοδιλήμματα για κάθαρση και ανανέωση, ζημίωσαν μια ολόκληρη χώρα και αυτό δεν θα ήθελα να το δω σε μια μικρογραφία να συμβαίνει και στην πόλη μου. Άλλωστε ο Κώστας Φούρκας την επιταγή για ανανέωση την κάνει πράξη μέσα από τα νέα πρόσωπα του συνδυασμού του. Μεγαλύτερη ανανέωση για μένα θα είναι η καταψήφιση όσων βολεύτηκαν σε καταστάσεις, όσων κινήθηκαν στην μετριότητα και όσων η διάρκεια ενασχόλησής τους με τα κοινά είναι αντιστρόφως ανάλογη προς την προσφορά στον τόπο. Ο Κ. Φούρκας έχει επιτελέσει τεράστιο έργο και έχει θεμελιώσει άλλα νέα έργα και στρατηγικές ανάπτυξης τις οποίες θα ήταν ζημιογόνο να παραδώσει σε άλλους που δεν γνωρίζουν το έργο του, που δεν μπορούν να το διαχειριστούν και που θα χρειαστούν πολύ χρόνο μόνον για να το γνωρίσουν. Η ικανότητά του να διεκδικεί πόρους και αρμοδιότητες, η ανάγκη για συνέχεια του έργου και η σταθερότητα του πολιτικού περιβάλλοντος είναι τα σημεία που κάνουν σημαντική και αναγκαία την επιλογή Φούρκα για το νέο δήμο μας.

Ποιο είναι το όραμά σου για την πόλη;
Το όραμα είναι κάτι πιο κοντά στο φανταστικό, το ιδεατό, το ιδανικό αλλά οι μεγάλες ιδέες έχουν και το ρίσκο του μη εφικτού διότι δεν λαμβάνουν υπ όψη τους αστάθμητους παράγοντες. Η διαμόρφωση της πολιτικής πιο κοντά στον πολίτη και τις απαιτήσεις του, είναι αυτή που αρμόζει καλύτερα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η πόλη μας λοιπόν πρέπει να αναπτυχθεί γύρο από τους πολίτες απαίτηση των οποίων είναι η βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Όντας κοντά στους πολίτες και λαμβάνοντας τα μηνύματα τους θα στρέψω την προσοχή μου κυρίως στον τομέα της καθαριότητας, την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση, στις περισσότερες πεζοδρομήσεις, στην ανάπτυξη ποδηλατοδρόμου, στην εκμετάλλευση και αναβάθμιση των υπαρχόντων γηπέδων και τη δημιουργία νέων και γενικότερα στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.  Παράλληλα πρέπει να αναδυθεί η σημασία των διαφόρων συλλόγων της πόλης, είτε έχουν αντικείμενο ένα άθλημα, είτε μια περιβαλλοντική δράση ή μια εθελοντική, διότι, υπάγοντας τους σε μια κοινή πορεία και στόχο μπορούν να συμβάλουν στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μπορούν να συμβάλουν στην περιφερειακή ανάπτυξη, μπορούν να συνδράμουν στην προβολή του τόπου. Τέλος είναι ανάγκη και θα καταβάλω κάθε προσπάθεια για την χωρίς αναστολές ανάδειξη των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, πράγμα για το οποίο οι πολίτες αισθάνομαι ότι είναι πλέον έτοιμοι όχι μόνο να αγωνιστούν αλλά να συμβάλουν και εθελοντικά.

Τι μπορεί να προσφέρει στα κοινά ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας από τον χώρο της εστίασης;
Κατ αρχήν πρέπει να συγχαρώ και να ευχηθώ καλή επιτυχία και σε άλλους επιχειρηματίες του χώρου που αποφάσισαν να πολιτευθούν.
Δραστηριοποιούμαι στον χώρο της εστίασης από 18 χρονών ως εργαζόμενος και τα τελευταία 13 χρόνια ως επιχειρηματίας. Από την συνεχή επαφή μου με τους πολίτες και ιδιαίτερα την νεολαία έχω καταρχήν βγει εγώ κερδισμένος χάρις αυτούς διότι μοιράζομαι καθημερινά τις ανησυχίες και τις σκέψεις τους, γνωρίζω και ανακαλύπτω νέες δυνατότητες δράσης, μοιράζομαι και αντλώ νέες ιδέες - συχνά πρωτότυπες  - για λύσεις προβλημάτων της πόλης αλλά και πιθανούς τρόπους ανάπτυξης της. Πιστεύω κυρίως για της ατομικές επιχειρήσεις ότι καθρεπτίζουν το ήθος και τις αξίες των ιδιοκτητών τους. Σε αυτό το πνεύμα και όσον αφορά εμένα προσωπικά, έμαθα να παρέχω ποιοτικές υπηρεσίες σε πελάτες ανεξαρτήτου φύλλου, ηλικίας, καταγωγής, οικονομικής ή κοινωνικής θέσης ή άλλης ιδιότητας. Ουδέποτε επιχείρησα να περιορίσω το εύρος των επιλογών τους με λόγια αλλά προσπάθησα να τους κερδίσω μέσα από την συνεχή αναβάθμιση του παρεχόμενου προϊόντος και τον υγιή ανταγωνισμό. Είναι αυτά λοιπόν τα απλά παραδείγματα που μπορούν να δώσουν στους πολίτες να καταλάβουν ότι με εργατικότητα, μεθοδο, αξιοκρατία, σεβασμό και φαντασία θα πορευθώ στο δρόμο για την «νεα εποχή» της  Σπάρτης εαν με τιμήσουν με την ψήφο τους.

Σε αυτό το σημείο όμως είναι αναγκαίο να αναφερθώ και στην σπουδαιότητα του κλάδου της εστίασης για του οποίου την συνολική ανάπτυξη θα αγωνιστώ. Εν τάχη να πω ότι οι επιχειρήσεις του είδους προσφέρουν εργασία σε εκατοντάδες συμπολίτες μας, αποτελούν μια κύρια πηγή εσόδων για το δήμο λόγω των δημοτικών τελών που καταβάλλουν, αποτελόυν το επίκεντρο δράσης και ανάπτυξης άλλων επιχειρήσεων χοντρεμπορίου. Επίσης δεν θα ηταν υπερβολή να πω ότι η ποιότητα και η ποικιλία των επιχειρήσεων αυτών λαμβάνεται υπ όψιν από τους πιθανούς επισκέπτες ή  περιστασιακούς κατοίκους της πόλης όχι μόνο ώστε να έρθουν για πρώτη φορά αλλά και για να ξαναεπισκεφθούν τη Σπάρτη.
Θέση μου λοιπόν είναι ότι ο κλάδος πρέπει να αναπτυχθεί μέσα σε πλαίσια νομιμότητας που θα ισχύουν ανεξαιρέτως για όλους, απαλλαγμένος από κάθε μορφή χειραγώγησης όπως αυτή επιδιώκεται τα τελευταία χρόνια ώστε να συμβάλει, στη συνολική στρατηγική για την τουριστική ανάπτυξη, στην προώθηση των τοπικών προϊόντων, την στήριξη των τοπικών παραγωγών, την προβολή της τοπικής γαστρονομίας, στην  χορηγία διοργανώσεων και κυρίως την ανάκαμψη της αγοράς.

Χρηστέα Diesel Service
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα