Μεγάλη φωτιά στον Άγιο Στέφανο Μονεμβασίας (ΦΩΤΟ)

Απειλήθηκαν 3 σπίτια, μέχρι τις αυλές οι πύρινες γλώσσες - Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή

Πέμπτη, 25 Απρίλιος 2024 13:43 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μεγάλη φωτιά στον Άγιο Στέφανο Μονεμβασίας (ΦΩΤΟ)

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου Μονεμβασίας ξέσπασε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης (25/4), ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί νότιοι άνεμοι με ριπές που αγγίζουν ως τα 8 μποφόρ.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, καίει κοντά στο χωριό και αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι βρίσκεται σε ύφεση, ενώ ευτυχώς η κατεύθυνση των ανέμων στρέφει τη λαίλαπα προς τη θάλασσα. Λίγο νωρίτερα, ωστόσο, όπως ανέφερε στον «Λακωνικό Τύπο» ο αντιδήμαρχος Μονεμβασίας, Σταύρος Χριστάκος, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή, απειλήθηκαν 3 σπίτια του οικισμού, με τις φλόγες να φτάνουν μέχρι τις αυλές. «Κυριολεκτικά προλάβαμε την τελευταία στιγμή να αποτρέψουμε ζημιές σε περιουσίες», δήλωσε ο κ. Χριστάκος, που πρόσθεσε ότι η φορά των ανέμων απέτρεψε τα χειρότερα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 36 πυροσβέστες, με δύο ομάδες πεζοπόρων και 9 οχήματα, από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Μολάων και Σπάρτης, το ΠΚ Νεάπολης και τον Εθελοντικό Σταθμό Μυρτιάς, ενώ από αέρος συνδράμει 1 ελικόπτερο. Έχουν δε επιστρατευτεί οχήματα και μηχανήματα-υδροφόρες του Δ. Μονεμβασίας, ενώ στη μάχη συνεισφέρουν εθελοντές και κάτοικοι.

Επικεφαλής της επιχείρησης είναι ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Λακωνίας, Πύραρχος Χρήστος Νικολέτος.

Όπως μετέφερε ο Σταύρος Χριστάκος, μέχρι στιγμής έχουν αποτεφρωθεί περίπου 200 στρέμματα αγροτικής και δασικής έκτασης.

Νεότερα σε επόμενο δημοσίευμα.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Αρκά
Το κλίκ της ημέρας
του Αρκά

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti