Πού το πάει το Ισραήλ; (Καλύτερα ο Νετανιάχου;)

Πέμπτη, 25 Απρίλιος 2024 09:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πού το πάει το Ισραήλ; (Καλύτερα ο Νετανιάχου;)

Όλοι το είδαμε, λίγοι το καταλάβαμε. Οι Ιρανοί εκτόξευσαν 350 drones και πυραύλους και το Ισραήλ τους έριξε σχεδόν όλους. Κάποιοι ξέφυγαν από τύχη. Τι έκανε μετά το Ισραήλ; Έστειλε έναν πύραυλο μόνο που χτύπησε μέσα στο Ιράν, ακριβώς δίπλα από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις. Το μήνυμα ήταν: «Εμείς μπορούμε αυτό που δεν μπορείτε εσείς». Το Ιράν κατάλαβε...

Το Ισραήλ φαίνεται να έχει αποφασίσει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση προς όλους. Στη Χαμάς το θλιβερό μήνυμα είναι: Μας επιτέθηκες και είχαμε 250 νεκρούς; Εσείς μετράτε ήδη 35.000 νεκρούς και συνεχίζουμε. Αν το ξανακάνετε αυτή θα είναι πάλι η εξίσωση. Δυστυχώς στην εξίσωση υπάρχουν χιλιάδες παιδιά, αλλά το Ισραήλ δεν κάνει πίσω θεωρώντας υπεύθυνη τη Χαμάς.

Τι απομένει; Η Χεζμπολάχ. Μην μας φανεί παράξενο αν το Ισραήλ σύντομα, όταν με τη Χαμάς φτάσει στο σημείο που θέλει, ετοιμάσει μια σαρωτική αντεπίθεση στον Λίβανο. Και όπως ο χρόνος έχει αποδείξει, οι Ισραηλινοί δεν παίζουν στο πεδίο της μάχης. Είναι τρομερά οργανωμένοι, ψύχραιμοι και απολύτως αποτελεσματικοί. Πάντοτε νικούν.

Τώρα, λοιπόν, οι Ισραηλινοί ετοιμάζουν επίθεση στην Ράφα (στα σύνορα με την Αίγυπτο) όπου έχουν καταφύγει 1.500.000 Παλαιστίνιοι. Κατά το Ισραήλ εκεί έχει καταφύγει ο τελευταίος βραχίονας της Χαμάς και πρέπει να εξολοθρευτεί.

Δεν συμφωνούν όλοι οι πολίτες του Ισραήλ με αυτή τη φονική τακτική. Όμως ο Νετανιάχου δεν κάνει πίσω και συνεχώς προχωρά στην αιματοχυσία, κυρίως αθώων.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Αρκά
Το κλίκ της ημέρας
του Αρκά

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti