Λιπαρή επιδερμίδα: Τα απαραίτητα βήματα στην ρουτίνα ομορφιάς σου

Τετάρτη, 24 Απρίλιος 2024 18:56 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Λιπαρή επιδερμίδα: Τα απαραίτητα βήματα στην ρουτίνα ομορφιάς σου

Η ρουτίνα περιποίησης της λιπαρής επιδερμίδας απαιτεί οργάνωση και μινιμαλισμό. Όπως τονίζουν οι δερματολόγοι, καλό είναι να αποφεύγει κανείς τόσο τα πολλά skincare προϊόντα, όσο και αυτά που έχουν πιο «επιθετικές», «σκληρές» αλλά και βαριές συνθέσεις που μπορεί να φράξουν τους πόρους και να αφυδατώσουν την επιδερμίδα, κάνοντάς την ακόμη πιο λιπαρή. Σε κάθε περίπτωση, στην επιλογή των κατάλληλων προϊόντων κρύβεται το μυστικό της επιτυχίας.

Ποια είναι τα απαραίτητα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κανείς αν έχει λιπαρή επιδερμίδα για να δημιουργήσει την απόλυτη πρωινή ρουτίνα περιποίησης; Συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω…

Τα απαραίτητα βήματα στην πρωινή beauty ρουτίνα αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα
Καθαρισμός
Το πρώτο και βασικότερο βήμα σε κάθε ρουτίνα ομορφιάς ανεξάρτητα από τον τύπο της επιδερμίδας, είναι ο καθαρισμός. Τα προϊόντα καθαρισμού και ντεμακιγιάζ απομακρύνουν τους ρύπους, τη λιπαρότητα και τη βρωμιά από την επιφάνεια του δέρματος, καθαρίζοντας σε βάθος τους πόρους. Αν έχεις λιπαρή/ ακνεϊκή επιδερμίδα φρόντισε να χρησιμοποιείς εξειδικευμένα προϊόντα και skincare συστατικά όπως το σαλικυλικό και γαλακτικό οξύ που δρουν ευεργετικά, χωρίς να εντείνουν τη λιπαρότητα. Το μασάζ με ήπιες κυκλικές κινήσεις την ώρα του καθαρισμού αναζωογονεί την επιδερμίδα και συμβάλλει στη νεανική της όψη.

Τoner
Αμέσως μετά, σε καθαρή επιδερμίδα, αρκετοί skincare experts συστήνουν τη χρήση toner, που εξισορροπεί τα επίπεδα pH του δέρματος, συσφίγγει το δέρμα, επιτρέποντας στα ενεργά συστατικά να απορροφηθούν καλύτερα.

Serum προσώπου
Σειρά έχει το serum προσώπου που προσφέρει πιο στοχευμένη φροντίδα σε μεγαλύτερο βάθος- χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε ενεργά συστατικά- συμβάλλοντας παράλληλα στην ισορροπία της επιδερμίδας. Ένας αντιοξειδωτικός ορός παρέχει προηγμένη προστασία από τις περιβαλλοντικές επιθέσεις στο λιπαρό δέρμα, μειώνει τη λιπαρότητα, λειαίνει την υφή του δέρατος και βελτιώνει λεπτές γραµµές και ρυτίδες.

Ενυδάτωση
Ακόμη και οι λιπαρές/ με τάση ακμής επιδερμίδες έχουν ανάγκη από ενυδάτωση. Το μυστικό εδώ, είναι να αναζητήσει κανείς oil-free, μη φαγεσωρογόνες ενυδατικές κρέμες με πιο ελαφριές συνθέσεις που απορροφώνται γρήγορα, δεν «βαραίνουν» την επιδερμίδα και δεν φράζουν τους πόρους της, αντιμετωπίζοντας τη γυαλάδα και την υπερέκκριση σμήγματος. Συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, η νιασιναμίδη, το σαλικυλικό οξύ θα γίνουν οι καλύτεροι σύμμαχοι στη skincare ρουτίνα σου.

Αντηλιακό
Το έχουμε ξαναπεί και θα το ξαναπούμε: Το αντηλιακό είναι ο καλύτερός φίλος μας. Προστατεύει το δέρμα από τις βλαβερές ακτίνες UV, αποτρέποντας την πρόωρη γήρανση και τις βλάβες από τον ήλιο. Επίλεξε ένα αντηλιακό με ανάλαφρη και λεπτόρρευστη υφή, που θα απλώνεται εύκολα, δεν θα «βαραίνει» την επιδερμίδα και θα ελέγχει τη λιπαρότητα, αφήνοντας ένα ματ αποτέλεσμα στο τέλος.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Αρκά
Το κλίκ της ημέρας
του Αρκά

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti