Προωθείται η αδειοδότηση για υδατοδρόμιο στο λιμάνι Γυθείου

Υπεγράφη η σύμβαση για σύσταση φακέλου

Παρασκευή, 05 Ιανουάριος 2024 13:34 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Προωθείται η αδειοδότηση για υδατοδρόμιο στο λιμάνι Γυθείου

Ένα ακόμα βήμα συντελέστηκε για την κατασκευή υδατοδρομίου στο Γύθειο, καθώς στις 27/12/2023 υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση του Δήμου Αν. Μάνης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης για τη χρηματοδότηση του έργου «Δημιουργίας & υποβολής φακέλου για την έκδοση αδείας ίδρυσης υδατοδρομίου στον Λιμένα Γυθείου νομού Λακωνίας».

Η σύμβαση επικυρώθηκε από τον τέως περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, Θεόδωρου Βερούτη και του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Υποδομών & Περιβάλλοντος, Νίκωνα Τζινιέρη.

«Η λειτουργία υδατοδρομίων δημιουργεί μια σημαντική αναπτυξιακή προοπτική, αφού ενισχύεται ο τομέας του τουρισμού, που αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης, ενώ δημιουργείται ένα σημαντικό πεδίο επένδυσης με σημαντικά οφέλη για την περιοχή», δήλωσε η τέως πρόεδρος του ΔΣ Αν. Μάνης και νεοδιορισθείσα αντιδήμαρχος, κ. Γεωργία Λυροφώνη.

Κύριος και φορέας διαχείρισης του έργου είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ανατολικής Μάνης και με τη σύμβαση ορίζονται η Περιφέρεια Πελοποννήσου ως φορέας υλοποίησης του έργου, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου ως φορέας χρηματοδότησης του έργου και ο Δήμος Ανατολικής Μάνης ως φορέας παρακολούθησης του έργου.

Σημειώνεται ότι η διάρκεια της προγραμματικής σύμβασης είναι 10 ημερολογιακοί μήνες.

Η κατανομή ευθύνης ανά φορέα

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναλαμβάνει:
- Να προωθήσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται για την έκδοση της αδείας ίδρυσης υδατοδρομίου.
- Να διαθέσει τα κατάλληλα για την περίπτωση στελέχη (μηχανικούς, διοικητικό προσωπικό κλπ) τα οποία θα υποστηρίξουν τον ανάδοχο του έργου σε όλα τα στάδια υλοποίησης του έργου.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ανατολικής Μάνης αναλαμβάνει:
- Να υποδείξει – επιλέξει σε συνεργασία με τους μελετητές του έργου και τα στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το σημείο όπου θα υλοποιηθεί το έργο στον Λιμένα Γυθείου. Ειδικότερα, να προσδιορίσει και να διαθέσει χώρο εντός του λιμένα, για τις ανάγκες χωροθέτησης του υδατοδρομίου καθώς και να προβεί σε όποια ενέργεια αρμοδιότητάς του απαιτείται για τη συμπλήρωση του τεχνικού φακέλου και του φακέλου της άδειας ίδρυσης υδατοδρομίου, σε συνεργασία με τον ανάδοχο του έργου.
- Να θέσει στη διάθεση των μελετητών του έργου παλαιότερες τεχνικές μελέτες και στοιχεία που έχει εκπονήσει ή έχει στη διάθεσή του σχετικά με δημιουργία υδατοδρομίου στο λιμένα Γυθείου, ώστε να ληφθούν υπόψιν κατά την υλοποίηση του φυσικού αντικειμένου του έργου.

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας αναλαμβάνει:
- Να αναθέσει σε κατάλληλο για την εκτέλεση του έργου οικονομικό φορέα - ανάδοχο το αντικείμενο του έργου, δηλαδή την έκδοση άδειας λειτουργίας για τον σταθμό Προσθαλάσσωσης - Αποθαλάσσωσης (Υδατοδρόμιο) Υδροπλάνων (ΣΠΑΥ), σύμφωνα με τα απαιτούμενα από τη σχετική νομοθεσία και τα προβλεπόμενα από τις τεχνικές μελέτες.
- Να καλύψει τις οικονομικές υποχρεώσεις του έργου.

Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης αναλαμβάνει:
- Να συμβάλλει στην προβολή και τη δημοσιότητα του έργου.
- Να συμμετάσχει με εκπρόσωπό του στην Επιτροπή Εποπτείας και Παρακολούθησης του έργου.

 

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti