Ιδρύεται ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός Γερακίου

Με εγκριτική απόφαση του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος - Ο πρώτος στην κατηγορία Α΄ Τάξης στην Ελλάδα

Πέμπτη, 28 Μάρτιος 2024 17:08 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ιδρύεται ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός Γερακίου

Ενδυνάμωση της αντιπυρικής θωράκισης στην ανατολική Λακωνία σηματοδοτεί η έγκριση από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, της ίδρυσης του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Α΄ Τάξης στην ΤΚ Γερακίου, όπως γνωστοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός. Να σημειωθεί πως είναι ο πρώτος εθελοντικός πυροσβεστικός Α΄ Τάξης στην Ελλάδα.

Πλέον, ο Δήμος Ευρώτα αναλαμβάνει τις περαιτέρω ενέργειες, με στόχο την όσο το δυνατόν ταχύτερη λειτουργία της επερχόμενης δομής.

Ο Ν. Κρητικός υπογραμμίζει «πρόκειται για μια ακόμα πρωτοβουλία του διοικητή της ΠΥ Γυθείου, Αντιπυράρχου Κώστα Γραφάκου. Ο έμπειρος αξιωματικός θεωρείται πρωτοπόρος στις ενέργειες για οργάνωση και λειτουργία εθελοντικών πυροσβεστικών δομών στη Λακωνία».

Σύμφωνα με τον βουλευτή, «η ίδρυση του συγκεκριμένου εθελοντικού σταθμού θα ενισχύσει την πυροπροστασία του Γερακίου και της ευρύτερης περιοχής». Ο ίδιος παρατηρεί ότι «σημαντική ήταν και η συνεισφορά του δημοτικού συμβούλου Ευρώτα, κ. Παναγιώτη Δρούσια, ο οποίος είχε πάρει την πρωτοβουλία και ο κ. Γραφάκος είχε πραγματοποιήσει σχετική ενημέρωση σε τοπικούς παράγοντες και φορείς στο Γεράκι στο ξεκίνημα της προσπάθειας. Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει και σε αυτούς, όπως και στον Δήμο Ευρώτα.  Η ανάπτυξη του εθελοντισμού σε όλα τα επίπεδα, είναι ελπιδοφόρα και ωφέλιμη για την κοινωνία», επισημαίνει ο βουλευτής που απευθύνει «συγχαρητήρια και στον δήμαρχο Δήμο Βέρδο».

Καταλήγοντας, ο Ν. Κρητικός υπογραμμίζει: «Ο Δ. Ευρώτα πρωτοπορεί πανελλαδικά στους εθελοντικούς πυροσβεστικούς σταθμούς, αφού έχουν προηγηθεί και εκείνοι της Μυρτιάς (Β΄ Τάξης) και των Κροκεών (Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο)».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti