Εκ θεμελίων ενημέρωση για την Παλαιολόγου ζητά η αντιπολίτευση

Παρουσία όλων των διαχρονικά εμπλεκομένων στο έργο

Δευτέρα, 22 Απρίλιος 2024 17:45 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκ θεμελίων ενημέρωση για την Παλαιολόγου ζητά η αντιπολίτευση

Την ολική επαναφορά του μείζονος ζητήματος της ανάπλασης της Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, όπως αυτή εκτελείται στο κέντρο της Σπάρτης, αποφάσισαν οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις Τζανετέα, Βαλιώτη, Κανελλοπούλου, Δούκα και φαίνεται να μην αστειεύονται. Έτσι, οι τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, μετά την αποδοχή του αιτήματός τους για ξεχωριστή συνεδρίαση του συμβουλίου με μοναδικό θέμα το έργο της Παλαιολόγου -η οποία ορίστηκε για την Τετάρτη (24/4) κι ώρα 8:00 μμ στο δημαρχείο- ζήτησαν με νέα επιστολή τους από τον Στ. Βρεττάκο να προσδιοριστούν και οι εισηγητές του θέματος, αλλά και να προσκληθούν όλοι όσοι συνδέονται με οποιονδήποτε τρόπο με το έργο.

Οι τέσσερις προτείνουν την παρουσία ως εισηγητών στο συμβούλιο τούς: Άννα Καρακίτσου και Κ. Βαρζακάκου, εκ μέρους της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου. Επιπλέον, ζητούν να προσκληθούν η Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνων ΑΕ, ο μελετητής Γ. Κίζης, ο εργολάβος του έργου Ν. Γεωργαλής, η πρώην αντιδήμαρχος Γ. Ζαχαράκη, ο μηχανικός Γ. Γιαξόγλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Γ. Γκουβάτσος, τα ΜΜΕ, ο υπεργολάβος του έργου «Technica Ενεργειακή Κατασκευαστική» και ο τεχνικός σύμβουλος, Π. Κιρκίρης.

Επίδικο, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, είναι να αναδειχθεί το πνεύμα ενότητας και συνεργασίας, δηλαδή το «όλοι μαζί» που ευαγγελίζεται η νέα δημοτική αρχή και απέναντι στο «χρονίζον πρόβλημα του έργου ανάπλασης της Παλαιολόγου».

Η επιστολή των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στον Στέφανο Βρεττάκο:

«Επειδή στην πρόσκληση που αποστείλατε για τη συζήτηση του μοναδικού θέματος της ανάπλασης της Παλαιολόγου, το οποίο ζήτησε σύσσωμη η αντιπολίτευση, διαπιστώσαμε ότι δεν έχετε ορίσει εισηγητές, παρακαλούμε να καλέσετε ως εισηγητές τους μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, που από την αρχή έχουν παρακολουθήσει και συνεχίζουν να εποπτεύουν το παραπάνω έργο.

Προτείνουμε ως εισηγητές τους κ. Άννα Καρακίτσου και κ. Κ Βαρζακάκο, οι οποίοι θα ενημερώσουν για τα παρακάτω:
-Ενημέρωση για το ιστορικό και  την εξέλιξη του έργου.
-Αναλυτική παρουσίαση των αιτιάσεων του αναδόχου σχετικά με παραλείψεις στην μελέτη του έργου που συνιστούν αιτία παράτασης του χρόνου ολοκλήρωσης του έργου.
-Προτεινόμενος τρόπος ολοκλήρωσης του εν εξελίξει έργου. Η υπηρεσία θα εισηγηθεί παράταση ή όχι  στη ανάδοχο εταιρία μετά την λήξη της τελευταίας παράτασης και των ρυθμών με τους οποίους εργάστηκε ο ανάδοχος κατά την εξάμηνη αυτή παράταση;
-Πώς θα αντιμετωπιστούν οι κακοτεχνίες που εντοπίστηκαν και δημοσιεύθηκαν από έγκριτους μηχανικούς της πόλης μας στο υπό κατασκευή τμήμα της Παλαιολόγου; Θα προβείτε σε περικοπές χρημάτων;
-Έγινε τις τελευταίες εβδομάδες νέα πληρωμή στον εργολάβο; Για ποιο λόγο;
-Ανάλυση συνεπειών έκπτωσης εργολάβου.
-Τρόπος υλοποίησης βορείου και νοτίου τμήματος. Έχετε όντως εγκρίνει Προγραμματική Σύμβαση με το ΔΕΠΑΝ; Τι περιλαμβάνει η εν λόγω σύμβαση; Γιατί αναθεωρήσατε την υπάρχουσα σύμβαση με την εταιρία Πάρνων ΑΕ;».

Επιπλέον, ζητείται «να σταλεί πρόσκληση στην Αναπτυξιακή Εταιρία Πάρνων ΑΕ, ώστε ως εξωτερικός συνεργάτης του δήμου για το παραπάνω έργο, να παρευρεθεί με τον αρμόδιο που επέβλεψε μελέτες και γενικά τις υποχρεώσεις της με την προγραμματική σύμβαση που έχουμε υπογράψει μαζί της».

«Τέλος, ζητάμε», αναφέρει η επιστολή, «να κοινοποιήσετε την πρόσκληση:
1. Στον μελετητή κ. Κίζη,
2. Στον εργολάβο κ. Γεωργαλή,
3. Στην πρώην αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κ. Γεωργία Ζαχαράκη που χειρίστηκε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023 το έργο,
4. Στον μηχανικό κ. Γιώργο Γιαξόγλου για το δημοσίευμά του σχετικά με τις κακοτεχνίες του έργου,
5. Στον πρόεδρο των επαγγελματιών της Εστίασης κ. Γιώργο Γκουβάτσο,
6. Στα Μέσα Ενημέρωσης,
7. Στην διαφαινόμενη ως υπεργολάβο του έργου TECHNICA ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ και
8. Στον τεχνικό σας σύμβουλο κ. Τάκη Κιρκίρη».

«Όλοι μαζί» ή όχι;
Εν κατακλείδι, Ντία Τζανετέα, Βαγγέλης Βαλιώτης, Α. Κανελλοπούλου, Πέτρος Δούκας, υπογραμμίζουν: «Αν και εσείς συμφωνείτε ότι πρέπει επιτέλους το Δημοτικό Συμβούλιο να επιλύσει με πνεύμα ενότητας και συνεργασίας, δηλαδή όλοι μαζί,  το χρονίζον πρόβλημα του έργου ανάπλασης της Παλαιολόγου, εκτιμάμε ότι πρέπει να παρευρεθούν στην συνεδρίαση της Τετάρτης (24/4/2024), όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές. Σας ευχαριστούμε και αναμένουμε τις ενέργειές σας».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Αρκά
Το κλίκ της ημέρας
του Αρκά

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti