Επαφές Κρητικού για εσπεριδοειδή και αποζημιώσεις πυρόπληκτων στη Λακωνία

Πέμπτη, 25 Απρίλιος 2024 09:21 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επαφές Κρητικού για εσπεριδοειδή και αποζημιώσεις πυρόπληκτων στη Λακωνία

«Καίει» τους Λάκωνες παραγωγούς η ανωμαλία που έχει προκύψει στη διάθεση κι εμπορία εσπεριδοειδών. Ο βουλευτής Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός, είχε προ ημερών συνάντηση με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Διονύση Σταμενίτη. Η επαφή κρίθηκε σκόπιμη ως «απαραίτητη προπαρασκευαστική συζήτηση, πριν τον ορισμό της συνάντησής μας με Επιτροπή Παραγωγών Πορτοκαλιού από τις περιοχές του Δ. Ευρώτα», όπως δήλωσε ο κ. Κρητικός.

Ο ίδιος έθεσε υπόψη του υφυπουργού εισήγηση με προτάσεις, για τη συνολικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος. «Η χρονιά προμηνύεται κακή για την πώληση του προϊόντος, ωστόσο πρέπει να βλέπουμε και τη μεγάλη εικόνα και να διαμορφώσουμε τις συνθήκες αποτροπής της επίδρασης εξωγενών παραγόντων», παρατήρησε ο βουλευτής και πρόσθεσε: «Η διεθνής έλλειψη συμπυκνωμένου χυμού συγκρατεί ελάχιστα την περαιτέρω πτώση της τιμής πώλησής του, η οποία βέβαια συγκριτικά με πέρσι θα κινηθεί σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα».

Ο υφυπουργός Δ. Σταμενίτης προέταξε «την ανάγκη καλλιέργειας κουλτούρας πάνω στο τρίπτυχο “Εκπαίδευση-Πιστοποίηση-Τυποποίηση”», ενώ μίλησε και για το νέο θεσμικό πλαίσιο του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που «παρά τη μετάθεση της νομοθέτησής του για το 2025, συνιστά νευραλγικής σημασίας σχέδιο, που θα καταστεί σύγχρονο εργαλείο κάλυψης των αναγκών των αγροτών και αντιμετώπισης των εξωτερικών παραγόντων».

Στη συνέχεια, ο Ν. Κρητικός επισκέφτηκε και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο. Όπως ενημέρωσε, «η ΚΥΑ για την αποζημίωση των πυρόπληκτων της Αν. Μάνης βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας από τα συναρμόδια υπουργεία, ωστόσο ο κ. Λυκουρέντζος με ενημέρωσε αναλυτικά για την αλληλοσυσχέτιση της καταβολής του υπολειπόμενου ποσού της κρατικής αρωγής με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών».

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Αρκά
Το κλίκ της ημέρας
του Αρκά

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti