Η «φλόγα» της Βούλας Πατουλίδου στη Σπάρτη

Τι έκανε στη Λακωνία η χρυσή Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης

Παρασκευή, 19 Απρίλιος 2024 19:32 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η «φλόγα» της Βούλας Πατουλίδου στη Σπάρτη

Ένα πρόσωπο που έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά της με τις πιο ένδοξες σελίδες του Αθλητισμού στη χώρα μας, βρέθηκε στη Σπάρτη την Τρίτη (16/4). Ο λόγος για τη Βούλα Πατουλίδου, τη χρυσή Ολυμπιονίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992 και την πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα που πέτυχε την κορυφαία αυτή επιτυχία. Θρυλική έχει μείνει η φράση της εκστασιασμένης Πατουλίδου, «για την Ελλάδα ρε γ@μώτο», λίγο μετά το φινάλε του συγκλονιστικού τελικού στα 100 μ. με εμπόδια, που της χάρισε την υπέρτατη διάκριση.

Η Πατουλίδου που έχει ασχοληθεί ενεργά και με τον στίβο της Αυτοδιοίκησης, διατελώντας μέχρι πρότινος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, βρέθηκε στη Λακωνία με αφορμή την υποψηφιότητά της για τις Ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία. Η «χρυσή» κυρία του Κλασικού Αθλητισμού είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους φορέων και πολίτες, αναπτύσσοντας τις θέσεις και προτάσεις τις ως διεκδικήτρια μιας έδρας στο Ευρωκοινοβούλιο. Μάλιστα, όπως μάθαμε, σε επίσκεψή της σε κεντρικό καφέ της πόλης παρέστη μεταξύ άλλων και ο βουλευτής Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός, έχοντας ένθερμη συνομιλία μαζί της. Όπως μεταφέρθηκε, η πρώην αθλήτρια και νυν πολιτικός που μαγνήτισε τα βλέμματα, ήταν φιλική κι εγκάρδια έχοντας χειραψία και κουβέντα με όσους την πλησίασαν για να εκφράσουν τον θαυμασμό τους, ενώ δεν έλειψαν και οι σχετικές φωτογραφίες.

Μερικοί συσχέτισαν την παρουσία της Πατουλίδου στη Σπάρτη με την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας, που έλαβε χώρα την επόμενη ημέρα (17/4), θεωρώντας ότι ως Ολυμπιονίκης ήταν προσκεκλημένη στη λαμπαδηδρομία και το τελετουργικό. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε επρόκειτο για απλή σύμπτωση, καθώς αναχώρησε αυθημερόν συνεχίζοντας το βεβαρημένο πρόγραμμα της προεκλογικής περιόδου.

Ο φωτογραφικός φακός «συνέλαβε» τη Β. Πατουλίδου στην κεντρική πλατεία Σπάρτης, σε ένα στιγμιότυπο με τους γνωστούς αυτοκινητιστές, Σωτήρη Ροϊνό και Βαγγέλη Ρετσινά.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Αρκά
Το κλίκ της ημέρας
του Αρκά

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti