Ένα Μανιατόπουλο στην «Ευελπίδων» των ΗΠΑ

Πέμπτη, 25 Απρίλιος 2024 08:37 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ένα Μανιατόπουλο στην «Ευελπίδων» των ΗΠΑ

Στη Νέα Υόρκη βρέθηκε προ ημερών ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, συμμετέχοντας στις εργασίες της Πολιτικής Επιτροπής και της Επιτροπής Οικονομικών και Ασφάλειας, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, της οποίας είναι μέλος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, ο Λάκωνας βουλευτής επισκέφθηκε και τις εγκαταστάσεις του περίφημου «West Point». Με άλλα λόγια της «Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων» των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Εκεί τον περίμενε μια ευχάριστη, όσο και συγκινητική έκπληξη. Ολοκληρώνοντας την περιήγησή του στην αχανή στρατιωτική μονάδα, «έπεσε» μπροστά του ένας δόκιμος που επάνω στη στολή του ανέγραφε το όνομα «Philippakos». «Τον σταμάτησα και ρώτησα από πού κατάγεται; Μου απάντησε από την Ελλάδα», περιγράφει ο Θ. Δαβάκης και προσθέτει: «Τον ξαναρωτώ: Από ποιο μέρος; Μου απαντά: “Gythio”…». Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για Ελληνόπουλο δεύτερης γενιάς από το Γύθειο, ο οποίος σταδιοδρομεί στον Αμερικανικό Στρατό. «Συγκινήθηκα πολύ…», παραδέχτηκε αυθόρμητα ο Λάκωνας βουλευτής για το ιδιαίτερο αυτό συναπάντημα.

Η Στρατιωτική Σχολή των ΗΠΑ ιδρύθηκε το 1802 και έχουν αποφοιτήσει από αυτήν όλες οι στρατιωτικές προσωπικότητες της Αμερικής, αλλά και άλλων συμμαχικών στρατών. Οι φοιτητές της, που αποτελούν το σώμα των Δοκίμων, αριθμούν περίπου 4.500, ενώ κάθε χρόνο περίπου 1.000 νέοι αξιωματικοί ονομάζονται ανθυπολοχαγοί (2nd Lieutenant) του Αμερικανικού Στρ

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Αρκά
Το κλίκ της ημέρας
του Αρκά

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti