Πάσχα, βεγγαλικά και σκύλος

Σάββατο, 20 Απρίλιος 2024 10:38 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πάσχα, βεγγαλικά και σκύλος

Το βράδυ της Ανάστασης αποτελεί μια δύσκολη δοκιμασία και ίσως την πιο τραυματική εμπειρία για χιλιάδες σκύλους σε όλη τη χώρα. Οι περισσότεροι στρεσάρονται, φοβούνται ή τρέμουν από τις λάμψεις και τους κρότους των βεγγαλικών.

Δυστυχώς, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που σκύλοι χάνονται, τραυματίζονται ή χάνουν την ζωή τους, στην προσπάθειά τους να γλυτώσουν από τον κίνδυνο.

Τι μπορείτε να κάνετε;

- Απευαισθητοποιήστε τους ήχους.
Χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή σας μπορείτε να συνδέσετε τους ήχους βεγγαλικών, όπως και άλλους παρόμοιους, με λιχουδιές ή τα γεύματά του, ξεκινώντας αρκετές μέρες πριν από την Ανάσταση και κάνοντας πολλές επαναλήψεις.

- Βάλτε-ελέγξτε την ηλεκτρονική σήμανσή του και φορέστε του ταυτότητα.
Με την ηλεκτρονική σήμανσή του, ο σκύλος σας έχει πάντα μαζί του τα στοιχεία που μπορούν να τον οδηγήσουν πίσω σε εσάς, μετά από σχετικό έλεγχο σε κτηνίατρο που θα τον βρει.

- Εκτονώστε τον σκύλο σας όσο το δυνατόν περισσότερο.

- Κλείστε παραθυρόφυλλα, παράθυρα και πόρτες έτσι ώστε οι λάμψεις να μην είναι ορατές και οι ήχοι να έχουν μειωμένη ένταση.

- Βάλτε δυνατά τη μουσική ή την τηλεόραση (χωρίς ήχους βεγγαλικών), προκειμένου να υπερκαλύψετε τους εξωτερικούς ήχους.

- Αφήστε τον σκύλο σας σε έναν εσωτερικό χώρο που του αρέσει και αισθάνεται ασφαλής.

- Κρατήστε τον απασχολημένο.
Πριν ξεκινήσουν τα βεγγαλικά αφήστε στη διάθεση του ένα μασητικό παιχνίδι γεμάτο με τις αγαπημένες του λιχουδιές ή ένα σωστά επεξεργασμένο και ασφαλές κόκαλο από pet shop.

- Αδιαφορήστε στην εκδήλωση ανησυχίας ή φόβου.
Δίνοντας προσοχή ή χαϊδεύοντας τον σκύλο σας εκείνη τη στιγμή, όχι μόνο δεν θα τον βοηθήσετε να ξεπεράσει τον φόβο του, αλλά ενδέχεται να τον ενισχύσετε άθελά σας.

- Μην τoν μαλώσετε για να σταματήσει να γαβγίζει ή να φοβάται. Μια τέτοια αντίδραση θα τον αγχώσει ακόμα περισσότερο.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην αφήσετε τον σκύλο σας στο μπαλκόνι, στην ταράτσα ή στην αυλή, δεμένο με αλυσίδα ή μόνο του στο σπίτι (εφόσον είναι εφικτό).

moka

Η Μόκα φιλοξενείται στο Καταφύγιο Ζώων Σπάρτης και ψάχνει σπίτι!

Πολλοί σκύλοι παραμένουν στο καταφύγιο ζώων Αγ. Κυριακής Σπάρτης και περιμένουν τον άνθρωπο τους. Αν ενδιαφέρεστε να υιοθετήσετε, θα μας βρείτε στη σελίδα μας στο Facebook και Instagram, καθώς και στο straysparta.gr σε συνεργασία με τον Δήμο Σπάρτης.

Stray Sparta Greece
Smart paws save a stray
SRF

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PLUS +
του Αρκά
Το κλίκ της ημέρας
του Αρκά

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti