Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας εορτάζονται στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Πέμπτη, 28 Μάρτιος 2024 17:27 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας εορτάζονται στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Με αφορμή το εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Χειροτεχνίας, το διάστημα 2-7 Απριλίου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς διοργανώνει ένα μοναδικό εργαστήρι χειροτεχνίας στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Απριλίου και ώρα 11:00 πμ, στο πλαίσιο της έκθεσης φωτογραφίας «Foodprint». Σημειώνεται ότι το εργαστήριο είναι κατάλληλο για παιδιά ηλικίας 8 έως 15 ετών.

Οι μικροί φίλοι αξιοποιώντας κομμάτια από παλιά υφάσματα και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά και με την καθοδήγηση της αρχαιολόγου Βούλας Καλλιώδη, θα κατασκευάσουν χειροποίητα διακοσμητικά φρούτα και λαχανικά αντλώντας έμπνευση από τη θεματική της έκθεσης φωτογραφίας, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις περιβαλλοντικές συνέπειες της σύγχρονης διατροφής και την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος.

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας (www.journeesdesmetiersdart.fr) καθιερώθηκαν ως ετήσιος θεσμός σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και εορτάζονται κάθε άνοιξη από το 2002. Για το έτος 2024, το θέμα της διοργάνωσης έχει τίτλο «Little fingers, expert hands».

Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν, ωστόσο είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής σε αυτό.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 2731089315, καθημερινά, εκτός Τρίτης, και ώρες 10:00 πμ - 6:00 μμ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti