Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος εορτάστηκε με λαμπρότητα στο Ξενία Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, 07 Αύγουστος 2019 12:45 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος εορτάστηκε με λαμπρότητα στο Ξενία Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος Ιησού Χριστού εόρτασε την Τρίτη 6 Αυγούστου  η Εκκλησία και στη Σπάρτη πανηγύρισε με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια το φερώνυμο παρεκκλήσιο στον λόφο του Ξενία.

Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε την αρτοκλασία και τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μέσα σε κλίμα κατάνυξης. Στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο ποιμενάρχης αναφέρθηκε στη σημασία και τους συμβολισμούς της μεγάλης αυτής εορτής του Χριστιανισμού.

Πριν την ολοκλήρωση της λατρευτικής σύναξης, ο σεβασμιώτατος ευλόγησε -ως είθισται- τα σταφύλια, τα οποία στη συνέχεια διανεμήθηκαν στους πιστούς.

Το απόγευμα της παραμονής, ο κ. Ευστάθιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό στη Μεταμόρφωση Μολάων.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti