Έναρξη εγγραφών στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης

Έως 31/5 οι αιτήσεις

Τετάρτη, 04 Μάιος 2022 10:02 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έναρξη εγγραφών στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων των μαθητών για την εισαγωγή τους στην Α΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης. Οι αιτήσεις, που θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά στο mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., θα γίνονται δεκτές έως και την Τρίτη 31 Μαΐου 2022.
Τις αιτήσεις μπορούν να προμηθευτούν οι γονείς-κηδεμόνες από  το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης ή ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα του σχολείου (http://gym-mous-spart.lak.sch.gr).

Οι μουσικές γνώσεις δεν είναι απαραίτητες, θα πρέπει όμως ο/η υποψήφιος/α  μαθητής/τρια να αγαπά τη μουσική. Στις εισαγωγικές εξετάσεις που διενεργούνται από ειδική επιτροπή το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου, αξιολογούνται η μουσική αίσθηση κι αντίληψη του κάθε υποψηφίου, καθώς και οι μουσικές του δεξιότητες. Το σχολείο παρέχει λεπτομερή ενημέρωση για τις εξετάσεις αυτές στους ενδιαφερόμενους μαθητές/τριες.

Το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης είναι το μοναδικό στο είδος του σε ολόκληρη τη Λακωνία κι ένα από τα 51 μουσικά σχολεία πανελλαδικά. Λειτουργεί ως Γυμνάσιο και Λύκειο μαζί. Η εκπαιδευτική διαδικασία, όπως σε όλα τα μουσικά σχολεία, στηρίζεται:
- στην αξιόπιστη παροχή Γενικής Παιδείας 30 ώρες την εβδομάδα, απόλυτα ισότιμης με τα ημερήσια γυμνάσια και γενικά λύκεια της χώρας και
- στα μαθήματα μουσικής παιδείας 12 ώρες την εβδομάδα, όπου οι μαθητές μελετούν ισότιμα την ελληνική παραδοσιακή μουσική και την ευρωπαϊκή, όχι μόνο θεωρητικά αλλά και με την εκμάθηση αντίστοιχων μουσικών οργάνων. 

Όπως αναφέρει το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης, «η φοίτηση ενός παιδιού σε μουσικό σχολείο, εκτός του ότι παρέχει οικονομικό πλεονέκτημα στην οικογένειά του με τη δυνατότητα δωρεάν εκμάθησης τριών μουσικών οργάνων, αποτελεί κι ένα πολύτιμο εφόδιο για τη συναισθηματική θωράκιση του ίδιου, κατά του άγχους και της μοναξιάς στην κρίσιμη περίοδο της εφηβείας.  Αυτός πιθανά να είναι κι ο λόγος για την εξαιρετικά μειωμένη έως μηδαμινή παραβατικότητα, που παρατηρείται στα σχολεία αυτά.»

Στους/τις μαθητές/τριες του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, εξαιτίας του διευρυμένου ωρολογίου προγράμματος 42 ωρών διδασκαλίας την εβδομάδα, προσφέρεται ημερησίως  γεύμα με έξοδα της Πολιτείας, ενώ εξασφαλίζεται και η δωρεάν μεταφορά από το σπίτι στο σχολείο κι αντίστροφα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν καθημερινά και ώρες 8:00 πμ έως 2:00 μμ στο τηλέφωνο 2731089069 είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti