Μονοπωλεί η ανάπλαση της Παλαιολόγου το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης

Παρασκευή, 19 Απρίλιος 2024 11:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μονοπωλεί η ανάπλαση της Παλαιολόγου το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης

Με μοναδικό θέμα προς συζήτηση, «Ανάπλαση Κωνσταντίνου Παλαιολόγου: Τρόπος και διαδικασίες ολοκλήρωσης έργου εν εξελίξει», συγκαλείται σε τακτική δημόσια συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης, την επόμενη Τετάρτη (24/4) και ώρα 8:00 μμ στο παλιό δημαρχείο της κεντρικής πλατείας.

Την ολική επαναφορά του μείζονος ζητήματος της ανάπλασης της Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, όπως αυτή εκτελείται στο κέντρο της Σπάρτης, αποφάσισαν οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις Τζανετέα, Βαλιώτη, Κανελλοπούλου και Δούκα, καταθέτοντας κοινό αίτημα στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, που υπογράφεται από το σύνολο των συμβούλων τους. Με άλλα λόγια, κατόπιν αιτήματος τού 1/3 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, το ζήτημα εντάχθηκε στην ημερήσια διάταξη.

Συντονισμός των τεσσάρων
Αφορμή για το αίτημα των δυνάμεων της δημοτικής αντιπολίτευσης στάθηκε το γεγονός, πως την Τρίτη (23/4) λήγει η παράταση που είχε δοθεί στην ανάδοχο εταιρεία από το Τεχνικό Συμβούλιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ως εκ τούτου δημιουργούνται εύλογες απορίες για το μέλλον τού έργου, την εξέλιξη και τη μορφή του. Ερωτήματα τίθενται επίσης και για το επόμενο στάδιο της ανάπλασης, προς Βορράν -έως τη διασταύρωση με Θερμοπυλών- και προς Νότον -έως τη διασταύρωση με Όθωνος Αμαλίας. Στο μικροσκόπιο μπαίνει η προγραμματική σύμβαση με το ΔΕΠΑΝ και η αναθεώρηση της σύμβασης με την «Πάρνων ΑΕ».

Συγκεκριμένα, απευθύνθηκαν τα ακόλουθα ερωτήματα:
«1. Θα εισηγηθεί η Δημοτική Αρχή παράταση ή όχι στην ανάδοχο εταιρεία, μετά την λήξη της τελευταίας παράτασης και βάσει των ρυθμών με τους οποίους εργάστηκε ο ανάδοχος κατά το τελευταίο εξάμηνο;
2. Πώς προτίθεστε να αντιμετωπίσετε τις κακοτεχνίες που εντοπίστηκαν και δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ΜΜΕ, από έγκριτους μηχανικούς της πόλης μας, στο υπό κατασκευή τμήμα της Παλαιολόγου; Θα προβείτε σε περικοπές χρημάτων;
3. Έγινε όντως τις τελευταίες εβδομάδες νέα πληρωμή στον εργολάβο; Για ποιο λόγο;»

Σε ό,τι αφορά στον τρόπο υλοποίησης βορείου και νοτίου τμήματος:
«1. Έχετε όντως εγκρίνει προγραμματική σύμβαση με το ΔΕΠΑΝ; Αν ναι, τι περιλαμβάνει η εν λόγω σύμβαση;
2. Γιατί αναθεωρήσατε την υπάρχουσα σύμβαση με την εταιρία ΠΑΡΝΩΝ ΑΕ;»

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti