Λύση στο πρόβλημα φύλαξης του αρχαιολογικού χώρου στο Γεράκι

Δια στόματος Αλεβιζάτου
Τετάρτη, 25 Ιανουάριος 2012 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Λύση στο πρόβλημα φύλαξης του αρχαιολογικού χώρου στο Γεράκι
Λύση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης του αρχαιολογικού χώρου Γερακίου, όπως τουλάχιστον υποστήριξε ο υφυπουργός Πολιτισμού κ. Πέτρος Αλεβιζάτος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Λακωνίας κ. Θανάση Δαβάκη.
Ο λάκωνας βουλευτής, κατά την εισήγησή του, σημείωσε ότι είναι ντροπή να παραμένει κλειστός για το κοινό ο αρχαιολογικός χώρος Γερακίου, τη στιγμή μάλιστα που έχουν δαπανηθεί και συνεχίζουν να δαπανώνται χρήματα από κοινοτικούς πόρους.
Παρατήρησε δε, ότι σε τέτοιες πρωτόγνωρες συνθήκες πού βιώνει η χώρα, ο τομέας τού πολιτισμού και του τουρισμού με βασικό μοχλό την επισκεψιμότητα των μνημείων, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με απλούς και άμεσους τρόπους για να καλύπτεται το ζήτημα της φύλαξής τους.
Απαντώντας στο βουλευτή, ο υφυπουργός κ. Αλεβιζάτος ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Το Γεράκι, για να μπορέσει να φυλαχθεί επαρκώς, χρειάζεται τέσσερις εποχικούς φύλακες, δύο ημερήσιους και δύο νυχτοφύλακες. Το πρωί, το υπουργείο ανέθεσε τη φύλαξη του Γερακίου σε δύο φύλακες για ένα χρονικό διάστημα δύο μηνών από σήμερα. Οι αποφάσεις υπεγράφησαν, απεστάλησαν και είμαι σίγουρος ότι από αύριο το πρωί οι δύο φύλακες θα είναι εκεί».
Μετά την εξέλιξη αυτή, ο κ. Δαβάκης δήλωσε: «Χαίρομαι γιατί η Πολιτεία αυτή τη φορά λειτούργησε με γρήγορα αντανακλαστικά και έδωσε άμεση λύση. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα είναι προσωρινή, και με την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου το Γεράκι θα έχει το φυλακτικό προσωπικό που χρειάζεται.
Οφείλω μάλιστα να επισημάνω, ότι το μεγαλύτερο μέρος της προσπάθειας ανήκει στον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Γερακίου ο οποίος με τη πίεσή του βοήθησε πολύ».




ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti