Προβολή ταινιών για την Αφροαμερικανική ιστορία στη Βιβλιοθήκη Σπάρτης

Πρεμιέρα το Σάββατο με «Selma»

Παρασκευή, 09 Φεβρουάριος 2018 16:50 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Προβολή ταινιών για την Αφροαμερικανική ιστορία στη Βιβλιοθήκη Σπάρτης

Κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ο Φεβρουάριος είναι αφιερωμένος στην Αφροαμερικάνικη ιστορία (Black History Month) με διαφορετικό κεντρικό θέμα κάθε φορά. Φέτος το κεντρικό θέμα του μήνα αυτού είναι «Αφροαμερικανοί σε εποχές πολέμου» (African Americans in Times of War).

Στα πλαίσια του εορτασμού αυτού, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης στην οποία φιλοξενείται η Αμερικανική Γωνιά σε συνεργασία με το Μορφωτικό Τμήμα της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής παρέχουν τη δυνατότητα στους ενδιαφερομένους φορείς προβολής καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεβρουαρίου στο χώρο της Βιβλιοθήκης των κάτωθι ταινιών:

1) The Legacy of Rosa Parks [Η κληρονομιά της Ρόζα Παρκ].

2) Inspiring Figures: Duke Ellington and Ella Fitzgerald
[Μορφές που εμπνέουν…: Ντιουκ Έλινγκτον και Έλλα Φιτζέραλντ].

3) Soundtrack for a Revolution (Με ελληνικούς υπότιτλους) [The story of the American Civil Rights Movement of the 50s and 60s through its powerful music] [Σάουντρακ (μουσική ταινίας) για μια Επανάσταση (Η ιστορία του κινήματος των Αμερικανικών πολιτικών δικαιωμάτων του ’50 και του ’60 μέσα από τη δυναμική της μουσικής)].

4) Roads to Memphis [The assassination o Martin Luther King].

5) Selma (Με ελληνικούς υπότιτλους) [One dream can change the world - Martin Luther King].

6) Muhammad Ali [Ένας σημαντικός πυγμάχος].

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν κάποια από τις ανωτέρω ταινίες, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2731026853, όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης, προκειμένου να καθορισθεί η ημέρα και ώρα προβολής.

Το πρόγραμμα των προβολών θα διαμορφωθεί με βάση τις αιτήσεις φορέων (σχολείων, φροντιστηρίων, συλλόγων).

Πρεμιέρα το Σάββατο
στις προβολές για το κοινό
Επιπλέον θα προβάλλονται για το κοινό οι κάτωθι ταινίες τις εξής ημερομηνίες και ώρες:
- «Selma (Με ελληνικούς υπότιτλους) [One dream can change the world – Martin Luther King]» – Σάββατο 10/2/2018 και ώρα από 19:00 έως 21:00.
- «Roads to Memphis [The assassination o Martin Luther King]» – Τετάρτη 14/02/2018 και ώρα από 17:00 έως 19:00.
- «Muhammad Ali [Ένας σημαντικός πυγμάχος]» – Σάββατο 17/02/2018 και ώρα από 11:00 έως 13:00.
- «Soundtrack for a Revolution (Με ελληνικούς υπότιτλους) [The story of the American Civil Rights Movement of the 50s and 60s through its powerful music]» Τετάρτη 21/02/2018 και ώρα από 17:00 έως 19:00.
- «Selma (Με ελληνικούς υπότιτλους) [One dream can change the world – Martin Luther King]» – Τετάρτη 28/02/2018 και ώρα από 17:00 έως 19:00.

Οι ανωτέρω ταινίες θα προβάλλονται στον 2ο όροφο της Βιβλιοθήκης και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όσους επιθυμούν να τις παρακολουθήσουν.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti