Έτοιμο το ανακαινισμένο Δημοτικό Σχολείο Αγγελώνας

Θα λειτουργήσει ως πολυχώρος δραστηριοτήτων

Πέμπτη, 03 Αύγουστος 2023 14:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έτοιμο το ανακαινισμένο Δημοτικό Σχολείο Αγγελώνας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Αγγελώνας στον Δήμο Μονεμβασίας, έργο συνολικού προϋπολογισμού 101.159,60 €.

Στο κτίριο πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις που αφορούσαν κυρίως εσωτερικές διαρρυθμίσεις, όπως η καθαίρεση εσωτερικών διαχωριστικών τοίχων για την ενοποίηση των χώρων σε μία αίθουσα, κατασκευή μεταλλικών πλαισίων στη θέση των εσωτερικών τοίχων, ελαιοχρωματισμοί, ανοίγματα στους τοίχους για να επικοινωνεί με τα νέα κτίρια κ.α..

Επίσης, στο ισόγειο κτίσμα δημιουργήθηκε μπάνιο επιφάνειας 18,23 τμ, ενώ προστέθηκε ακόμα χώρος 8,54 τμ για τη δημιουργία εσωτερικού διαδρόμου πρόσβασης στα μπάνια ανδρών, γυναικών και ΑμεΑ, ενώ στην πίσω πλευρά του κτιρίου έγινε προσθήκη χώρων για γραφείο, κουζίνα και αποθήκη συνολικής επιφάνειας 45,45 τμ.

Κύριος σκοπός του έργου αποκατάστασης ανακαίνισης του παλαιού σχολείου ήταν η αναβάθμιση ενός κτιρίου με ιστορικές μνήμες για τους κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να λειτουργήσει ως πόλος έλξης για τους κατοίκους. Γενικότερη επιδίωξη είναι να ευνοηθεί η ανάπτυξη ποικίλων δραστηριοτήτων για την κάλυψη κοινωνικών, πολιτιστικών ή εν γένει αναπτυξιακών δραστηριοτήτων των τοπικών κοινωνιών.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 27 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti