Διάκριση αλά γαλλικά για το 1ο Δημοτικό Σπάρτης

Σε διαγωνισμό γαλλοφωνίας «τα αξιοθέατα της Λακωνίας»

Δευτέρα, 02 Μάρτιος 2015 12:51 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διάκριση αλά γαλλικά για το 1ο Δημοτικό Σπάρτης

Στο Μαθητικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2015, με γενικό τίτλο «Πρόσκληση σε ταξίδι: Πρόσκληση στην Ελλάδα», συμμετείχαν μαθητές της έκτης τάξης (ΣΤ΄2) του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης. Οι Σπαρτιάτες μαθητές απέσπασαν, μάλιστα, διάκριση για την παρουσίαση εργασίας με θέμα «Τα αξιοθέατα της Λακωνίας».

Στο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2015 συμμετείχαν, περίπου, 5.000 μαθητές. Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης συμμετείχε στο διαγωνισμό με ένα έργο σε έντυπη μορφή, το οποίο δημιούργησαν οι έντεκα μαθητές του δεύτερου τμήματος της έκτης τάξης, που έχουν επιλέξει τα γαλλικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα για το σχολικό έτος 2014-2015.

Οι μαθητές, αφού ενημερώθηκαν για το διαγωνισμό και το θέμα του, θέλησαν να συμμετάσχουν και συμφώνησαν με την εκπαιδευτικό γαλλικής γλώσσας, η δημιουργία τους να είναι ένα δίπτυχο με μια συλλογή γραμματοσήμων όπου θα απεικονίζονται οι ομορφιές και τα αξιοθέατα της Λακωνίας, συνοδευόμενα από σύντομα «έξυπνα» κείμενα μέσα στα οποία θα δίνονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες στους Γάλλους μαθητές οι οποίοι θα επισκεφτούν τη χώρα μας.

Οι μαθητές ζωγράφισαν τα γραμματόσημα μέσα στην τάξη αντλώντας την έμπνευσή τους από τις ομορφιές του νομού Λακωνίας. Οι δέκα λέξεις του διαγωνισμού της Γαλλοφωνίας παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν μέσα στην τάξη και στη συνέχεια αποφασίστηκε ποιες λέξεις και με ποιο τρόπο θα συμπεριληφθούν στα κείμενα. Παράλληλα, κατασκευάστηκαν πολύχρωμα πλαίσια για τα κείμενα, τα γράμματα των τίτλων και επιλέχθηκαν τα υλικά και τα χρώματα για την τελική μορφή του έργου, που έπεισε την κριτική επιτροπή ότι αξίζει τον κόπο να αποδεχτεί κανείς την «Πρόσκληση σε ταξίδι: πρόσκληση στην Ελλάδα» και ειδικότερα την πρόσκληση στη Λακωνία.

Η υλοποίηση της ιδέας των μαθητών πραγματοποιήθηκε με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού της γαλλικής γλώσσας, κ. Μαργαρίτας Βαν Χάουντ.

Ο διευθυντής του σχολείου, κ. Αντώνης Κοκκονός εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια τόσο προς τους μαθητές, όσο και προς την κ. Μαργαρίτα Βαν Χάουντ, που «εργάστηκαν ακούραστα πέρα – έξω από τα “στενά” χρονικά όρια του ωρολογίου προγράμματος, προκειμένου να κάνουν τις ιδέες τους πράξη και να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2015». Επιπρόσθετα, εύχεται στην ξ, Βαν Χάουντ, η οποία συντόνισε το έργο των εν λόγω μαθητών, να «συνεχίσει το διδακτικό – παιδαγωγικό της έργο με την ίδια αφοσίωση και δημιουργικότητα».

Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 11 Μαρτίου, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (09.30΄-13.00) και σε αυτήν έχουν προσκληθεί οι έντεκα μαθητές του δεύτερου τμήματος γαλλικών της έκτης τάξης, η εκπαιδευτικός γαλλικής γλώσσας και ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti