Εκδήλωση για τη Μεσογειακή Διατροφή στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Δευτέρα, 15 Απρίλιος 2024 10:43 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκδήλωση για τη Μεσογειακή Διατροφή στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας για τη Μεσογειακή Διατροφή «Foodrprint», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει επιστημονική ομιλία και προβολή ντοκιμαντέρ στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 Απριλίου και ώρες 11:30΄πμ έως 2:00 μμ. Ο εργοφυσιολόγος-αθλητικός διατροφολόγος, διδάκτωρ διαιτολογίας-διατροφής και χρυσός Βαλκανιονίκης στην ορεινή ποδηλασία Κωνσταντίνος Μπάρδης και η διαιτολόγος-διατροφολόγος Μαρία Πατσιλίβα θα μιλήσουν για τη Μεσογειακή Διατροφή και θα αναλύσουν τα οφέλη της για την υγεία.

Στη συνέχεια, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Το Τέλειο Γεύμα» (Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Κορέα, 2023, Διάρκεια: 70'), σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Μερκούρη. Το ντοκιμαντέρ φανερώνει μυστικά της Μεσογειακής Διατροφής αποκαλύπτοντας πώς και γιατί αυτή η διατροφή θεωρείται από τις πιο υγιεινές του κόσμου αλλά και πώς μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση «Foodrprint» παρουσιάζεται έως τις 30/9/2024, στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, σε συνεργασία με την Anemon Productions. Μέσα από τις φωτογραφίες των ευρωπαίων φωτογράφων Johann Clausen, Elena Heatherwick Μυρτώ Παπαδοπούλου, Chris de Bode και Maria Contreras Coll, αναδεικνύονται διαφορετικές πτυχές της Μεσογειακής Διατροφής συνδέοντας την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, το Μαρόκο, την Κύπρο και την Κροατία.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ωστόσο είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 2731089315 καθημερινά, εκτός Τρίτης, και ώρες 10:00 πμ έως 6:00 μμ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti